Rehber Köpeklerle Engelleri Aşın 21.06.2022

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü öğrenci kulüplerinden Ekodost Kulübü ve Ergoterapi Kulübü iş birliği ile "Rehber Köpeklerle Engelleri Aşın" etkinliği Vatan Yerleşkesi Dr. Fatma Şakir Memik Amfisi'nde düzenlendi.

Etkinliğe Rehber Köpekler Derneği Kurucu Başkanı ve kendisi de görme engelli olan Av. Nurdeniz Tunçer, Türkiye'nin ilk rehber köpeği “Kara" ile katıldı. Etkinliğin bir diğer konuğu olan Rehber Köpek ve Hareketlilik Eğitmeni Burcu Bora ise köpeği “Cherry" ile katılım sağladı.  Etkinlikte rehber köpeklere karşı toplumda farkındalığın oluşmasının önemine dikkat çekilirken, rehber köpeklerin çoğalması için desteklerin artırılması gerektiği vurgulandı. Rehber köpeklerin eğitim sürecine ilişkin bilgi verilirken bu konuda bir okul projesinin olduğu da ifade edildi.

Etkinliğe katılım sağlayan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, rehber köpek çalışmasının görme engelli vatandaşlar için önemli kazanımlar sağladığını, toplumda rehber köpeklere karşı farkındalığın oluşmasının büyük önem taşıdığını belirtti. Düzenlenen etkinlik Bezmialem Vakıf Üniversitesi mensupları tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.

YouTube kanalımızdan etkinliğimizin haberini izleyebilirsiniz.