Bezmialem Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri 27.05.2022

“2021-2022 Eğitim Öğretim yılı Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri" Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü tarafından 27 Mayıs 2022 Cuma günü Vatan Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Genel Sekreter Yardımcımız Muhammed Sacit Çakır'ın katılımlarıyla gerçekleşen etkinliklerimiz Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın “İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?" konulu konferansıyla başladı. Sağlık Kültür ve Spor Direktörümüz Hüseyin Emre Yüksel'in moderatörlüğünde öğrencilerimiz Ortaylı'nın önemli nasihatlerini dinlerken aynı zamanda keyifli bir sohbet etme şansı yakaladı. Konferansa katılan öğrencilerimize etkinlik sonunda Prof. Dr. İlber Ortaylı'nın “İnsan Geleceğini Nasıl Kurar?" ve “Bir Ömür Nasıl Yaşanır?" kitapları hediye edildi.

Etkinliklerimiz dart, elektronik basket, pentatlon alanı, ahşap atölyesi, canlı langırt, motor simülatörü, VR gözlük, mini golf, F1 simülatörü ve karate gibi spor aktiviteleri ile devam etti. Öğrencilerimiz spor aktivitelerinde kıyasıya yarışırken; ebru, hat, hüsn-i hat ve kaligrafi gibi sanatsal aktivitelerin olduğu alanda yeteneklerini keşfetti. Oyuncak atölyesi, bitki bakım ve teraryum atölyesi, takı atölyesi ve gezen tartı gibi farklı faaliyetlere öğrencilerimiz tarafından yoğun talep gösterildi. Ardından gerçekleştirilen “Bezmialem Yarışıyor" bilgi yarışmasının zor ve düşündürücü soruları ile öğrencilerimiz ter attı. Soruları doğru bilen ve hızlı olan ilk 10 öğrencimize akıllı bileklik, kablosuz şarj aleti, bluetooth kulaklık, bluetooth hoparlör ve powerbank Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Ramazan Özdemir ve Prof. Dr. Özlem Su Küçük tarafından hediye edildi. Etkinliğimizin ilerleyen saatlerinde, 2021-2022 Eğitim Öğretim yılı içerisinde spor faaliyetleri kapsamında düzenlenen turnuvalarımızın ödül töreni gerçekleştirildi. Ödül töreninde Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu öğrencilerimizi tebrik ederek, hediyelerini verdi. Hız kesmeden tam gaz güne devam eden öğrencilerimiz Üniversitemiz Müzik Kulübü'nün canlı performans gösterisi ile coşkulu anlar yaşadı. Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında üniversitemize konuk olarak katılım sağlayan Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü İstanbul Devlet Modern Folk Müzik Topluluğu ve Devlet Halk Dansları Topluluğu'nun eşsiz şarkıları ve muhteşem dans gösterisi ile eğlence doruklarda yaşandı. Etkinliğimizin sonlarına doğru Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı sanatçımız Elif Buse Doğan'ın şarkıları ile buluştuk. Öğrencilerimizle şarkı söyleyip, halay çeken Doğan'ın en sevilen şarkılarından “Samsak Döveci" ile etkinliğimiz son buldu. Sanatçılara üniversitemizi temsilen Genel Sekreter Yardımcımız Muhammed Sacit Çakır tarafından plaket ve hediyeleri takdim edildi.

Gün boyunca birbirinden heyecanlı aktivite ve yarışmaların yer aldığı, keyifli konserlere eşlik ederek ders stresinden uzaklaştığımız, çeşitli sanat atölyelerine katılarak yeni hobiler edindiğimiz, spor aktivitelerine katılarak adrenalin dolu anlar yaşadığımız çok uzun zamandır heyecan ile beklenen Bezmialem Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri yoğun ilgi ile karşılandı. Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Kültür Sanat ve Spor Etkinlikleri kapsamında sağlamış oldukları destekleri ve kıymetli katkıları için Fatih Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ergün Turan'a ve Sancaktepe Belediye Başkanı Sayın Şeyma Döğücü'ye teşekkür ederiz.