Haberler
Bezmialem’de İlk Gün Heyecanı! 16.09.2019

​"2019-2020 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Programı" Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü tarafından 16 Eylül 2019 Pazartesi günü Vatan Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız İbrahim Turan, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Genel Sekreter Yardımcımız Hatice Kösretaş'ın katılımıyla gerçekleşen oryantasyon programımız, üniversitemizi kazanan öğrencilerimize, üniversitemizin tarihi hakkında bilgiler verilmesi başladı ve Bezmialem'li olma kültürünü benimseyecekleri tanıtım filmi ile devam etti.


Yeni öğrencilerimizin kampüs yaşamına kolay adapte olmalarını sağlamak amacıyla akademik birimlerimiz, Öğrenci İşleri, Bilgi Teknolojileri, Sağlık Kültür ve Spor, Kütüphane Dokümantasyon Direktörlüğü, Uluslararası İlişkiler Ofisi ile Öğrenci Konsey Başkanlığı birimleri tanıtıldı, üniversitemizin sağladığı kültürel, sportif, sosyal olanaklar hakkında bilgiler verildi. Bilgilendirici sunumların ardından öğrencilerimizin birbiriyle kaynaşmalarını sağlamak üzere Dış Bahçede etkinlik alanı oluşturuldu. Öğrencilerimize "Bezmialem'de ilk gün" sloganı ile çekilen fotoğraflar günün hatırası olarak hediye edildi.


Öğrenci Kulüplerimiz kendi stantlarını kurarak, kulüplerini tanıttılar ve yeni öğrenci üyelik işlemlerini gerçekleştirdiler. Kulüp faaliyetleri kapsamında Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübü Denge Testi, Kuvvet Testi uyguladı, Bisiklet Kulübü bisiklet sürüş denemesi yaptı, Kısa film kulübü ise yeni öğrencilerimizin ilk gün duygu ve düşünceleri hakkında röportajlar yaptı.


Sanatsal faaliyetler kapsamında yıl içerisinde öğrencilerimize yönelik yapılması planlanan sanatsal kurslardan Takı, Ebru, Tezhip, Resim ve Yağlı Boya hocaları ile tanışmaları ve uygulama yapmaları sağlandı. Spor alanında ise canlı langırt, masa tenisi, voleybol, basketbol, badminton, langırt, speedminton, satranç, şut becerisi gibi sportif aktiviteler gerçekleştirildi. Ayrıca alanında deneyimli uzmanlar eşliğinde öğrencilerimiz ok atma deneyimi yaşadılar. Etkinliğimiz Milli Taekwondocuların yoğun ilgi gören gösterileri ile devam etti.


"Sor Bence" standımızda ise her Fakülte ve Meslek Yüksekokulundan üst sınıf öğrencilerimiz, yeni gelen öğrencilerimize rehberlik yaptı ve yeni gelen öğrencilerimizin merak ettikleri soruları yanıtladılar.


"Bezmialem'de ilk gün" heyecanı ile birbirleriyle tanışma fırsatı bulan öğrencilerimiz gün boyunca düzenlenen etkinliklerde keyifli ve eğlenceli vakit geçirdiler. Oryantasyon programımız 21 Eylül'de gerçekleşecek Tarihi Yarımada Gezisi ile devam edecektir.


2019-2020 Eğitim öğretim yılı öğrenci oryantasyon programımız kapsamında İBB işbirliği ile düzenlenen "Tarihi Yarımada Gezisi" için 21 Eylül 2019 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Tarihi zenginliklerle çevrili Tarihi yarımada gezimiz Rehber eşliğinde Miniatürk, Panorama Gezisi ve Şerefiye Sarnıcı ziyaret edilerek, öğrencilerimizin tarihimiz hakkında bilgi sahibi olmaları sağladı. ​

Bezmialem’de İlk Gün Heyecanı!