Haberler
Öğrencilerimizle Yeni Döneme ‘Merhaba’ Dedik 1.10.2021

'2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Öğrenci Oryantasyon Programı' Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü tarafından 27 Eylül 2021 Pazartesi günü Vatan Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu ve Genel Sekreter Yardımcımız Muhammed Sacit Çakır'ın katılımlarıyla gerçekleşen oryantasyon programı 'Bezmialem Valide Sultan Sunumu' ile başladı ve akademisyenlerimizin görev aldığı 'Aşı Bilgilendirme' videosu ile devam etti.

Yeni öğrencilerimizin kampüs yaşamını öğrenmelerini ve daha kolay adapte olmalarını sağlamak amacıyla akademik birimlerimiz, Öğrenci İşleri Direktörlüğü, Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü, Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Kurumsal İletişim Direktörlüğü, Sürekli Eğitim Merkezi, Öğrenci Konseyi Başkanı, Öğrenci Kulüpleri Birliği Başkanı, Teknoloji Transfer Ofisi ve Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Üniversitemizin sağlık, sosyal, kültür, sanat ve spor alanında sağlamış olduğu olanaklar hakkında bilgi verildi.

Gerçekleştirilen sunumların ardından Üniversitemizin dış bahçesinde oluşturulan etkinlik alanında Dünya Taekwondo Şa​mpiyonları Kübra Dağlı, Emirhan Muran ve ekip arkadaşları gösteri maçı sergiledi, sunulan gösteri öğrencilerimiz tarafından büyük ilgiyle izlendi. Öğrenci Kulüplerimiz kendi stantlarını kurarak, kulüplerini tanıttılar ve kulüplere üye olmak isteyen yeni öğrencilerimizin üyelik işlemlerini gerçekleştirdiler. Kulüp faaliyetleri kapsamında Odyoloji Kulübümüz katılımcılara Denge Testi uygularken, Kuşağımızda Beslenme Kulübümüz hurma topu ikram etti.  Sanatsal faaliyetler kapsamında bu yıl öğrencilerimize vermeyi planladığımız kurslardan Seramik, Ebru - Kufi Hat, Hint Kınası ve Yağlı Boya hocaları ile tanışma fırsatı elde ederken, enstrüman kursu hocalarımızdan Emre Işık ve Murat Polat'ın canlı müzik performansı ile keyifli anlar geçirdi. Yaşanan müzik şöleninde öğrencilerimiz 'Sahne Senin' sloganıyla hünerlerini sergiledi.  Müzik Kulübü Başkanı H. Melih Gürtekin'in sahneyi devralmasıyla eğlence devam etti. Öğrenci Kulüpleri Birliği Başkanı Mücahit Kaynak eğlenceye kısa bir ara vererek hazırladığı genel kültür soruları ile öğrencilerimizi oldukça düşündürdü. Sorulan soruları doğru cevaplayan 20 öğrencimize Türkiye genelinde bulunan tüm müzeleri ücretsiz gezmelerini sağlayabilecek müze kartı hediye edildi. Spor faaliyetleri kapsamında ise langırt, mini golf, okçuluk, geleneksel sporlar, voleybol, basketbol, taekwondo, badminton, ayak tenisi, bilek güreşi ve satranç gibi akıl oyunlarının yer aldığı aktiviteler öğrencilerimizin yoğun katılımıyla gerçekleştirildi. #BezmialemdeİlkGünAnısı etiketiyle öğrencilerimiz ücretsiz self touch çekimleri yaptı. İlk gün hatırasını ölümsüzleştirmek isteyen öğrencilerimiz self touch çekimlerine yoğun ilgi gösterdi. Öğrenci Oryantasyon Programı özelinde SKS Instagram hesabımızdan gerçekleştirdiğimiz çekilişin talihlisi olan öğrencimize Sağlık Kültür ve Spor Direktörü Hüseyin Emre Yüksel, Xiaomi Mi Band 6 Akıllı Bileklik hediye etti. Birbirinden güzel etkinlik ve aktivitelerin gerçekleştiği Öğrenci Oryantasyon Programı 'The Prestige' filmi gösterimi ile son buldu. Öğrencilerimiz patlamış mısır eşliğinde iki sihirbazın rekabet dolu hikayesini açık havada dev ekranda izlerken oldukça keyifli vakit geçirdi.

Öğrenci Oryantasyon Programı ile öğrenc ilerimiz pandemi sebebiyle uzun süre boyunca hasret kaldığı etkinlik ve aktivitelere kavuştu. Yeni eğitim ve öğretim yılına güzel bir başlangıç yapan öğrencilerimiz için unutulmaz bir gün yaşandı.


Öğrencilerimizle Yeni Döneme ‘Merhaba’ Dedik