Erasmus+ Ek Kontenjan İlanı 20.03.2018

2018 YAZ ERASMUS+ STAJ HAREKETLİLİĞİ FAALİYETLERİ EK KONTENJAN DUYURUSU

Erasmus+ staj hareketliliği faaliyeti için hibeli ek kontenjan başvurularımız başlamıştır. 20.03.2018 ile 20.04.2018 tarihleri arasında başvuru yapabilirsiniz.

Kimler Başvuru Yapabilir?

Mayıs ve Kasım 2017 tarihlerinde Erasmus+'a başvuranlar ve not ortalaması 2.20'nin üzerinde olup son bir yıla ait 60 ve üzeri İngilizce dil puanına sahip olanlar kabul mektuplarını ofise teslim etmeleri halinde hibeli olarak gitmeye hak kazanacaklardır.

Erasmus+ Staj Hareketliliği Faaliyeti Süresi Ne Kadardır?

Staj hareketliliği faaliyeti staj dönemi en az 2 ay en fazla 12 ay olabilir. Ancak hibe 2 aylık süre için verilir.

Değerlendirme Kriterleri Nelerdir?

Değerlendirme kriterlerinde not ortalamasına göre sıralama yapılmayacaktır. Kabul mektubu getirmiş olmak yeterlidir.

Kontenjan Ne Kadardır?

15 öğrenci 2018 yazında hibeli olarak 2 ay süre ile staja gönderilecektir. Fakültelere göre ayrım yapılmayacaktır. Kontenjan kalması halinde Nisan 2018 Erasmus+ staj hareketliliği başvurularında hibe kazanan öğrencilere haklarını 2018 yazında kullanmak isteyip istemeyecekleri sorulacaktır. Kontenjan dolduğunda başvurular sona erecektir.

Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği Hibeleri​​

Erasmus+ hibesi Avrupa Komisyonu tarafından ile Ulusal Ajans aracılığı ile sağlanmaktadır. Güncel Erasmus+ Öğrenim ve Staj Hareketliliği hibe tutarları aşağıdaki gibidir:

Hayat pahalılığına göre ülke türleri

Hareketlilikte Misafir Olunan Ülkeler

Aylık Staj Hibesi (€)

I. Grup Program Ülkeleri

Avusturya, Danimarka, Finlandiya, Fransa, İrlanda, İtalya, Lihtenştayn, Norveç, İsveç, İsviçre, Birleşik Krallık

II. Grup Program Ülkeleri

Belçika, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Kıbrıs Rum Kesimi, Almanya, Yunanistan, İzlanda, Lüksemburg, Hollanda, Portekiz, Slovenya,

İspanya, Türkiye

III. Grup Program Ülkeleri

Bulgaristan, Estonya, Macaristan, Letonya, Litvanya, Malta, Polonya, Romanya, Slovakya, Makedonya