İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
“Hemşirelik Eğitiminde Akran Yönderliği Çalıştayı -1” Gerçekleştirildi 30.05.2023

​İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa (İÜC) Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Akran Yönderliği Komisyonu ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü iş birliği ile düzenlenen “Hemşirelik Eğitiminde Akran Yönderliği Çalıştayı -1" farklı üniversitelerden öğretim üyeleri, elemanları ve hemşirelik öğrencilerinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Programın açılışında, Çalıştay Başkanı İÜC Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emine Şenyuva, Çalıştay Eş Başkanı Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Nareg Doğan, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Prof. Dr. Teoman Aydın, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkinaz Aştı, Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi​ Dekan Yardımcımız Sayın Doç. Dr. Kerem TOKER ve İÜC Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi Dekanı Sayın Prof. Dr. Sevim Buzlu konuşmalarını gerçekleştirdi.

Bir panel ve beş ayrı çalışma grubundan oluşan Çalıştay, çalışma gruplarının rapor sunumu ve kapanış konuşmaları ile devam etti. Panel kapsamında Doç. Dr. Emine Şenyuva ve  'Hemşirelik Eğitiminde Akran Yönderliği ve Uygulamaları' bağlamında konuşurken. İÜC Florence Nightingale Hemşirelik Fakültesi 2. Sınıf öğrencisi Dudu Aktaş ve Acıbadem Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Ömer Faruk Yiğit de öğrenci gözünden akran yönderliği deneyimlerini izleyicilerle paylaştılar.

Çalıştayın sonuç çıktılarına ulaşılmasını sağlayan rapor hazırlık süreci; 'Akran Yönderliği (Programı) Süreci Hazırlık-Planlama-Uygulama-Değerlendirme' grubu, Doç. Dr. Handan Alan ve Öğrenci Mertcan Kırış, 'Hemşirelik Eğitiminde (Kuramsal) Akran Yönderliğinin Uygulanması' grubu, Dr. Nil Küçük Yüceyurt ve Araş. Gör. Seda Er, 'Hemşirelik Eğitiminde (Laboratuvar) Akran Yönderliğinin Uygulanması' grubu, Doç. Dr. Birsen Mutlu ve Araş. Gör. Kimya Kılıçaslan, 'Hemşirelik Eğitiminde (Klinik Uygulama) Akran Yönderliğinin Uygulanması' grubu, Dr. Öğr. Üyesi Gizem Şahin Bayındır ve Araş. Gör. Makbule Şenel, 'Akademik (Eğitim süreci, Kariyer planlama vb.), Mesleki, Psiko-sosyal ve Bireysel Uyumda-Gelişimde Akran Yönderliğinin Uygulanması' grubu da Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Dost, Öğr. Gör. Merve Meşedüzü ve Araş. Gör. Yasemin Adıgüzel moderatörlüğünde gerçekleştirildi.

Çalışma gruplarının her birinden seçilen sözcüler, konuları kapsamında çıkan sonuçları ve tartışmalı konuları sundu.  Çalıştay Başkan ve Eş Başkanı, kapanış konuşmalarında çalıştaydan çıkan sonuçların raporlandırılarak ilgili dernek, kurum ve kuruluşlar ile paylaşacaklarını vurguladı. Akredite olmuş iki üniversitenin donanımını birleştiren çalıştay programından çıkan sonuç raporunun, hemşirelik eğitiminde akran yönderliği uygulamalarının oluşturulması ve yürütülmesinde ışık olacağı öngörülüyor.

Çalıştay programı, düzenleme kuruluna teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.​

“Hemşirelik Eğitiminde Akran Yönderliği Çalıştayı -1” Gerçekleştirildi