İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
TÜSEB’den YABBE’ye ziyaret 11.08.2023

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan ve beraberindeki heyet, Beykoz Yerleşkemizde yer alan YABBE'ye ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı'ndan (TÜSEB) bir heyet, Üniversitemizin Beykoz Yerleşkesinde yer alan Yaşam Bilimleri ve Biyoteknoloji Enstitüsü'nü ziyaret ederek bilgi aldı.

Kimler katıldı?

TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan önderliğinde enstitümüze gelen ve TÜSEB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye Aşı Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Ateş Kara, Türkiye Kanser Enstitüsü Başkanvekili Doç. Dr. Burcu Yücel, TÜSEB Proje Yönetimi ve Destek Daire Başkanı Batuhan Yeşilyurt'un yer aldığı heyeti YABBE Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Ziya Doymaz ve Müdür Yardımcımız Dr. Öğr. Üyesi Caner Çağlar karşıladı. Daha sonra Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ile bir araya gelen Prof. Dr. Akdoğan, burada bulunmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Prof. Dr. Akdoğan: “Desteğe hazırız"

Program kapsamında yapılan toplantıda Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Ziya Doymaz, Enstitü ve çalışmalar hakkında ayrıntılı bir brifing verdi. Çalışmaların işleyiş şeklini ve projelerin geldiği aşamaları açıklayan Prof. Dr. Doymaz'ın verdiği brifingi ilgiyle dinleyen TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Akdoğan da YABBE'nin çalışmaları için gerekebilecek her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söyledi. Görüşmede ayrıca YABBE ve TÜSEB'in gelecek projeleri, iş birliği olanakları ve ortak yapılabilecek diğer çalışmalar ele alındı.

Laboratuvarları incelediler

Görüşmelerin ardından Enstitü Müdürümüz Prof. Dr. Mehmet Ziya Doymaz rehberliğinde YABBE bünyesindeki laboratuvarları inceleyen TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, her laboratuvar ile ilgili ayrıntılı bilgi aldı. Gezi sonunda Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, TÜSEB Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan günün anısı olarak hediye takdiminde bulundu. Program, hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi. 

TÜSEB’den YABBE’ye ziyaret