İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Bezmialem Researchers Night 2.10.2023

Bezmiâlem Researchers' Night etkinliği tamamlandı

Teknoloji Transfer Ofisimiz tarafından düzenlenen “Bezmiâlem Researchers' Night" etkinliği başarıyla tamamlandı. Program kapsamında araştırmacılarımız devam eden bilimsel çalışmalarını ve projelerini sunma olanağı bulurken, Polonya asıllı ünlü bilim insanı Marie Curie'nin hayatını anlatan 2019 yapımı “Radioactive" filminin gösterimi yapıldı.

Avrupa çapında halka açık bir organizasyon olan ve Eylül ayının son cuma günü düzenlenen, Marie Skłodowska-Curie Actions kapsamındaki "European Researchers' Night" etkinliklerinin Üniversitemizdeki ayağı “Bezmiâlem Researchers' Night", 29 Eylül 2023 Cuma günü Merkez Kampüsümüzde gerçekleştirildi.

Üniversitemizde bu yıl projeler ve bilimsel çalışmaların paylaşılması, multidisipliner çalışmalara olanak sağlaması açısından, karşılıklı bilgi alışverişi, diyaloğu ve iş birliğini geliştirmek amacıyla planlanan ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun liderliğinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin yaparken, Genel Sekreterimiz Sayın Dr. Zeynep Görmezoğlu da katılım sağladı.

Etkinlikte Üniversitemiz araştırmacıları, devam eden bilimsel çalışmalarını ve projelerini sunma imkânı buldu. Program, radyoloji biliminin kurucusu, iki Nobel ödülü alan tek bilim insanı olan Polonya asıllı Fransız vatandaşı Marie S. Curie'nin hayatını konu alan 2019 yapımı “Radioactive" adlı filmin gösterimiyle son buldu.


Bezmialem Researchers Night