İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
2023-2024 Akademik Açılış Törenimiz Gerçekleştirildi 20.10.2023

​​2023-2024 Akademik Yılı Açılış Törenimiz geniş bir katılımla gerçekleştirildi. Törende “Dayanıklı Üniversite" konusu öne çıktı.

Üniversitemizin 2023-2024 Akademik Yılı Açılış Töreni, 20 Ekim Cuma günü gerçekleştirilen geniş katılımlı bir etkinlikle gerçekleştirildi. Bu yıl törende öne çıkan tema “Dayanıklı Üniversite" oldu.

Törene Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Fakülte Dekanlarımız, akademisyenlerimiz ve öğrencilerimiz iştirak etti.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan tören, üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesi ile devam etti. Bu yıl, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği zulüm ve ülke genelinde ilan edilen 3 günlük milli yas nedeniyle saygı duruşunda Filistin'de yaşamını yitirenler de anıldı.

Rektör Prof. Dr. Kazancıoğlu: “Sağlık eğitimi veren üniversitelerin sorumluluğu büyük"

Açılış konuşmasını yapmak üzere kürsüye teşrif eden Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, 2023 yılında Üniversitemizin akademik ve bilimsel faaliyetlerini anlatan bir sunum yaptı. Konuşmasına sağlık eğitimi veren kuruluşlarının sağlık hizmeti ve sağlık eğitimi alanlarındaki hayati misyonlarını hatırlatarak başlayan Rektörümüz, bu misyonları yerine getirirken çağın gelişmelerini izlemenin önemine dikkat çekti. Prof. Dr. Kazancıoğlu, Üniversitemizin misyonunun da bu anlayışla örtüştüğünün altını çizerken, sunumunun ilk bölümünde “Dayanıklı Üniversite" teması üzerinde durdu. Savaş, salgın ve doğal afet gibi öngörülemeyebilecek durumlarda eğitim ve sağlık kuruluşlarının nasıl hazırlıklı olması, nasıl dirayetli olması ve nasıl davranması gerektiğini değerlendiren Rektörümüz, COVID-19 pandemisi, Rusya-Ukrayna Savaşı ve İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği saldırılar ve 6 Şubat depremlerinde yaşananlardan örnekler verdi, Üniversitemizin deprem yaralarını sarma noktasındaki faaliyetlerini anlattı. Rektörümüz Prof. Dr. Kazancıoğlu, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına denk gelen yeni Akademik Yılın tüm Bezmiâlem ailesi için başarılı geçmesini dileyerek sözlerini tamamladı.

Başkan Av. Develioğlu: “Her alanda örnek davranışlar sergilemelisiniz"

Mütevelli Heyet Başkanımız Av. Osman Develioğlu ise konuşmasında yeni akademik yılın yeni ve güzel başlangıçlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başladı. Başkanımız konuşmasında, Cumhuriyetimizin 100'üncü yılına vurgu yaparak, bugün yükseköğrenimine başlayan gençlerin Cumhuriyetimizi yarınlara taşıyacağını hatırlatarak, eğitim ve sağlık alanında eğitimin önemine dikkat çekti. İstiklal Şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un “Sahipsiz bir vatanın batması haktır. / Sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır." dizelerine atıfta bulunarak çalışanının kurumuna sahip çıkmasının önemine vurgu yapan Başkanımız, konuşmasının, üniversitemizin personellerine seslendiği son kısmında, tüm personelimizin her alanda örnek davranışlar sergilemesi gerektiğini belirterek, Bezmiâlemli olmanın hem başarılı hem de erdemli olmak anlamına geldiğini söyledi. Av. Develioğlu, İsrail'in Filistin'de gerçekleştirdiği zulmü kınayıp, yeni akademik yılın hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerini tamamladı.

Açılış konuşmalarının ardından yeni akademik yılın ilk dersini vermek üzere kürsüye gelen Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Nuran Yıldırım, “Cumhuriyet'in 100'üncü Yılında Bezmiâlem" başlıklı sunumunda, Üniversitemizin Gureba-i Müslimin Hastanesi'nden bu yana gösterdiği gelişmeleri “ilkler" ile anlattı.

Tören, hediye takdimi ve toplu hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.​


2023-2024 Akademik Açılış Törenimiz Gerçekleştirildi