İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Eczacılığın “Geniş Spektrumu” Üniversitemizde Tartışıldı 20.12.2023

Üniversitemiz Eczacılık Fakültesi'nin düzenlediği “PharmaSpectrum Eczacılık Fakültesi Öğrenci Sempozyumu"nda eczacılık mesleğindeki son gelişmeler, yenilikler ve geniş kariyer olanakları konuşuldu.

Eczacılık Fakültemiz tarafından “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Eczacılıkta Kariyerin Yeni Boyutları" başlığıyla bu yıl ilk defa düzenlenen “PharmaSpectrum Eczacılık Fakültesi Öğrenci Sempozyumu", 18 Aralık 2023 tarihinde gerçekleştirildi.

Sempozyumda neler konuşuldu?

Eczacılık dünyasının ne kadar zengin bir “spektruma" ve çeşitli iş alanlarına sahip olduğunu anlatmak amacıyla Üniversitemizin Abdülhamid Han Oditoryumu içinde yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen programda eczacılık alanındaki son gelişmeler, yenilikler ve kariyer fırsatları ele alındı.

Özellikle son yıllarda ülkemizde Eczacılık Fakültelerinin sayısının artması nedeniyle, öğrencilerin mezun olmadan farklı kariyer alanlarına yönelik gelişme ve yenilikler konusunda bilgi sahibi olmaları gerektiği düşüncesiyle ve multidisipliner bir yaklaşımla gerçekleştirilen sempozyumda ayrıca toplum eczacılığından aromaterapiye, akademiden endüstriye, Ar-Ge'den yapay zekâ uygulamalarına kadar birçok farklı alanda görüşler paylaşıldı.

Atölye çalışmaları da yapıldı

Program kapsamında sektöre yön veren başarılı isimler ve akademisyenler öğrencilerle bir araya gelerek deneyim paylaşımı yaptı. Konuşmacılar, büyüyen eczacılık sektöründe eczacı adaylarına kılavuzluk etti ve sektörün ne denli zengin olduğu hakkında fikirler verdi. Ayrıca program kapsamında “Cilt Serumu" ve “Aromaterapi" temalı iki ayrı atölye çalışması (workshop) da yapıldı.

Önemli konuşmacılar yer aldı

Danışma Kurulu'nun Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ve Fakülte Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. V. Melih Altan, Doç. Dr. Harika Öykü Dinç, Dr. Öğr. Üyesi Ebru Erol ve Dr. Öğr. Üyesi Gizem Tırıs'tan oluşan sempozyum, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu'nun açılış konuşmasıyla başladı. İlk oturumda Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Zuhuri Arun ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Eczacılık Fakültesi'nden Dr. Öğr. Üyesi İsmail Aslan'ın konuşmaları yer aldı. Oturum sonunda Fakültemizin 2017 yılı mezunlarından Nativital Kurucu Ortağı Ecz. Sadettin Akça da kendi deneyimlerini içeren renkli bir konuşma yaptı.

Sempozyumun ikinci oturumunda Uzm. Ecz. Sema Uysal ve Dr. Ecz. Merve Memişoğlu konuşmalarıyla yer alırken, öğleden sonra gerçekleştirilen üçüncü oturumda Ecz. Filiz Yıldız Durak ve Uzm. Ecz. Meltem Haktanır Özkök birer konuşma yaptı. Ardından Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. V. Melih Altan, meslek hakkında ayrıntılı bilgiler içeren bir konuşma yaptı. Son oturumda Ecz. Çağrı Malkoç ve Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mesut Sancar konuşmalarıyla yer aldı.

Program, atölye çalışmaları, teşekkür belgeleri takdimi ve toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Eczacılığın “Geniş Spektrumu” Üniversitemizde Tartışıldı