İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Rektörümüz Mısır Ulusal Organ Nakli Kongresi'nde Konuşmacı Olarak Yer Aldı 20.02.2024

​Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, 42. Mısır Ulusal Organ Nakli Kongresi'ne konuşmacı olarak katıldı. Kongrede gerçekleştirdiği sunumda, böbrek yetmezliğinin son aşamasında bulunan hastalar için periton diyalizi gibi önemli tedavi yöntemlerine dair güncel uygulamaları ele aldı. Prof. Dr. Kazancıoğlu, kronik böbrek hastalarının tedavi süreçlerinde sağlık çalışanlarıyla iletişim halinde olmalarının ve güncel tedaviler hakkında bilgilendirilmelerinin önemine vurgu yaptı.

Ayrıca, Türkiye'nin organ nakli alanındaki deneyimlerini Orta Doğu ve Afrika ülkelerinden gelen doktorlarla paylaşma fırsatı bulan Prof. Dr. Kazancıoğlu, kongrenin uluslararası alandaki önemine işaret etti. 

Türk Sağlık Ekibi, Mısır Sağlık Bakanlığı'nda Kabul Edildi

Kongre kapsamında, Mısır Sağlık Bakanlığı'nda kabul edilen Türk sağlık ekibine, Türkiye Organ Nakli Vakfı Başkanı Eyüp Kahveci başkanlık etti.

Mısır Sağlık Bakanlığı'ndaki kabulde Üniversitemize ek olarak Gazi, Akdeniz, Ege, Galatasaray ve Sağlık Bilimleri gibi Türkiye'nin önemli üniversitelerinden doktorlar da katıldı.

Türk doktorlar, Türkiye'nin organ nakli alanındaki başarılarıyla birlikte diğer Afrika ülkelerinden gelen talepleri değerlendirme fırsatı buldular. Bu kapsamda, Senegal'deki nakillerin uluslararası medyaya yansımasının ardından Burkina Faso, Çad, Nijer, Mali ve Moritanya gibi Afrika ülkelerinden gelen taleplerin görüşülmekte olduğu belirtildi. 

Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar, Türk Hekimlerini Kabul Etti

Organ nakliyle ilgili uluslararası bir konferans için Mısır'da bulunan Türk hekimler, Mısır Sağlık Bakanı Halid Abdulgaffar tarafından kabul edildi. Abdulgaffar, Türk heyetine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, Mısır'ın organ nakli alanında deneyimli bir ülke olduğunu ifade etti. İki ülke arasındaki işbirliğinin organ nakli konusunda daha da güçleneceği belirtildi.

Rektörümüz Mısır Ulusal Organ Nakli Kongresi'nde Konuşmacı Olarak Yer Aldı