İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Geleneksel Bezmiâlem İftar Programımız Yoğun Katılımla Gerçekleşti 14.03.2024

Üniversitemiz tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen iftar yemeği bu yıl da yoğun katılımla gerçekleşti.

Geçmiş yıllardan farklı olarak bu yıl 14 Mart Tıp Bayramı'na denk gelen İftar Programımıza, hekimlerimiz beyaz önlüklerini giyerek katılım sağladı. Mütevelli Heyet Başkanımız ve Rektörümüzün ev sahipliğinde, tarihi binamızda gerçekleşen iftar programında, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz ve sağlık personelimizle birlikte değerli konuklar Ramazan ayının rahmet dolu iklimini bir arada yaşadılar.

Geleneksel Bezmiâlem İftar programımıza aynı zamanda AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum da katılım sağladı. Hastanemizi ve yatan hasta bölümünde bulunan hastaları, refakatçilerini ziyaret eden Kurum, hastaların sağlık durumları hakkında bilgi alarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

İftar programına katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "İnsanlar arasındaki yardımlaşma ve dayanışmanın kuvvetlendiği, kardeşlik duygularının beslendiği bu ayda bir araya gelmek, dostlukları pekiştirmek ve birlikte olmanın huzurunu yaşamak gerçekten de büyük bir lütuf. Adeta bir okul vazifesi gören ve nefis terbiyesi için özel bir iklim oluşturan oruç sayesinde insan ruhen yücelir, yüksek ahlaki erdemlerle bezenir, yıllık bir muhasebeyle kendisine verilen ömrü nasıl geçirdiği hakkında dürüst bir değerlendirme yapma fırsatı bulur. Bir yandan sahip olduğu nimetlerin büyüklüğünü daha iyi idrak ederken öte yandan mahrumiyet içinde olanların hâlini düşünüp onları anlama fırsatı bulur ve toplum içinde kendisine düşen görevlerin farkına varır. Böylece bireysel gibi görünen bu ibadetin sosyal yönü ve etkileri doğal bir süreç içinde ve güçlü biçimde kendini gösterir. Yaklaşık iki asır önce Bezmiâlem Valide Sultan tarafından kurulan “Bezm-i Alem Gureba-i Müslimin Hastanesi" bugün de bu çizgisinden ayrılmamış, tıpkı tarihteki gibi ihtiyaç sahiplerine ve hastalarımıza hizmete devam etmektedir" şeklinde konuştu.

İftar Programımızda konuşmasına tüm sağlık çalışanlarının 14 Mart Tıp Bayramı'nı kutlayarak başlayan AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum “Sizler bizim hep beraber çalıştığımız mesai arkadaşımız oldunuz. 5 yıllık bakanlık vazifemizde gittiğimiz her selde, her afette, depremde sizlerle birlikte mücadele ettik. Sizler yakınlarınızı kaybettiniz ama hüznünüzü içinize attınız, milletimizin yardımına koştunuz. Çok kıymetli, çok değerli bir vazife görüyorsunuz. Bu anlamda biz, sizlerle çalışmaktan, sizlerle mesai arkadaşı olmaktan dolayı her zaman onur duyduk, gurur duyduk. İyi ki varsınız, iyi ki bu ülkenin böylesi güçlü sağlık çalışanları var. İyi ki bu ülkenin büyümesi için, gelişmesi için dertlenen kardeşlerimiz var " diye konuştu.​

Geleneksel Bezmiâlem İftar Programımız Yoğun Katılımla Gerçekleşti