İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan'ı 171. Ölüm Yıldönümünde Andık 3.05.2024

Üniversitemiz yöneticileri ve akademisyenleri, kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan'ın vefatının 171.  yıldönümü dolayısıyla türbesini ziyaret etti. Türbe ziyaretinin ardından Bezmiâlem Valide Sultan'ın hayrına aşure dağıtıldı.

Kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan, vefatının 171. yıldönümü dolayısıyla yöneticilerimiz ve akademisyenlerimiz tarafından kabri başında anıldı. Bezmiâlem Valide Sultan'ı Anma Haftası vesilesiyle Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu öncülüğünde yöneticilerimiz ve akademisyenlerimiz, Bezmiâlem Valide Sultan Türbesini ziyaret ederek hayrına aşure dağıtımı gerçekleştirdi. Ayrıca Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nde düzenlenen 7. Ulusal Tıp Öğrenci Kongresinde akademisyenlere, misafirlere ve öğrencilere de aşure dağıtımı yapıldı. Valide Sultan ölüm yıl dönümü nedeniyle duygu dolu anlar yaşandı.

Sultan 2. Mahmud'un eşi ve Sultan Abdülmecit'in annesi olan Bezmiâlem Valide Sultan, döneminin ötesinde bir anlayış ve vizyona sahiptir. Yaptırdığı hayır eserlerinin yanı sıra ilime verdiği önemle de tarihte önemli bir şahsiyet olarak yer etmiştir.  Bezmiâlem Vakıf Gureba-i Müslimin Hastanesi'ni kurarak modern tıbbın temellerinin atılmasını sağlamış ve halka hizmet vermiştir. 

Kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan'ı 171. Ölüm Yıldönümünde Andık