İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Üniversitemiz SCImago University Rankings 2024 Raporunda 7.05.2024

​Üniversitemiz, dünya üniversitelerinin bilimsel araştırmalar, inovasyon ve sosyal etkilerinin sıralandığı “SCImago University Rankings 2024" raporunda 140 Türk üniversite arasında 109. sırada yer aldı. ​

Dünya üniversitelerinin bilimsel araştırmalar, inovasyon ve sosyal etkilerinin sıralandığı “SCImago University Rankings 2024" raporu yayımlandı. Kurumları farklı sektörlere göre değerlendiren sıralamada üniversitemiz, tüm sektörler başlığında sıralamaya dahil olan 140 Türk üniversite arasında 109. sırada oldu. 

Üniversitemiz, üç ana kategori altında gerçekleştirilen sıralamanın üniversiteler kategorisinde, sıralamaya dahil olan Türk üniversiteleri arasında sosyal etki sıralamasında 94, inovasyon sıralamasında 82 ve araştırma sıralamasında 90. sırada bulundu.  

Bu kapsamda, konu alanlarına göre de sıralamalar gerçekleştirildi. Üniversitemiz, üniversiteler başlığında sıralamaya dahil olan Türk üniversiteleri arasında Diş Hekimliği kategorisinde 26, Tıp kategorisinde 54, Farmakoloji, Toksikoloji ve Farmasötik kategorisinde 37. oldu.

Üniversitemiz SCImago University Rankings 2024 Raporunda