İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Üniversitemizde Klinik Eczacılık Günleri etkinliği düzenlendi 10.05.2024

​Üniversitemizde düzenlenen “Klinik Eczacılık Günleri" etkinliğinde Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, klinik eczacılığın temellerinin 1845'te kurulan Vakıf Gureba Hastanesi'nde atıldığına dikkat çekerek “Bu vizyonu bugün de devam ettiriyoruz" dedi. 

Eczacılık Fakültemizin gerçekleştirdiği “Klinik Eczacılık Günleri" etkinliğimiz, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu ve Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Fikret Vehbi İzbettin'in açılış konuşmalarıyla başladı. Türkiye'de ve dünyada klinik eczacılığın mevcut durumu, Klinik Eczacılık eğitimleri ve uygulamaları, uzun etkili antipsikotiklerin klinik kullanımları ve klinik eczacının rolünün yakın markaja alındığı etkinliğimizde, dikkat çekici vaka sunumları da yapıldı.

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Klinik eczacılığın temellerinin 1845'te Bezmiâlem Valide Sultan tarafından kurulan Vakıf Gureba Hastanesi'nde atıldığını söyledi. “Vakfiyeye baktığınızda klinik eczacılara önemli görevler verildiği görülmektedir" ifadelerini kullanan Rektörümüz Kazancıoğlu, şunları söyledi: “Dönemin belgelerine göre sabah vizite çıkıldığında hekimin yanında baş hemşiresi, hemşiresi, klinik eczacısı ve diyetisyeni bulunduğu görülmektedir.  Bu vizite bittikten sonra ilaçları klinik eczacıların hazırlamakta olduğu belirtilmektedir. İlklerin üniversitesi Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi olarak klinik eczacılığa son derece önem vermekteyiz."

Klinik eczacılık eğitiminde öncüyüz

2019 yılında Klinik Eczacılık Anabilim Dalının kurularak Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nin pek çok  üniversiteye öncülük ettiğinin altını çizen Rektörümüz Kazancıoğlu, “Üniversitemiz, klinik eczacılık alanında ülkemizde önemli merkezlerden biri olma yolunda ilerlemektedir. Türkiye'de klinik eczacılık eğitimini lisans, yüksek lisans, doktora ve uzmanlık düzeyinde eğitim verme yetkisine sahip nadir üniversitelerden biriyiz. Buna istinaden, bu etkinliğin üniversitemizde düzenlenmesi son derece anlamlıdır" dedi.

Eczacılık Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, ABD'de 35 sene önce klinik eczacılığın uygulandığına şahit olduğunu söyledi.  ABD'den Türkiye'ye gelerek klinik eczacılığın temelini Prof. D r. Fikret V. İzzettin'n attığına dikkat çeken Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, konuşmasına şöyle devam etti: “Klinik eczacılıkta inanarak ve gerektiğinden uyararak doğru adımlar atılmasını ve akademisyenlerin ve öğrencilerin kendilerini iyice donatmasını istiyorum. Güzel ve verimli bir toplantı olmasını dilerim." 

Tek üniversiteyiz 

Klinik Eczacılık Anabilim Dalı Başkanı Prof. D r. Fikret V. İzzettin, yöneticilerimizin desteği ile eczacılığın Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nden bir merkez haline geldiğini söyleyerek “Klinik eczacılıkta lisan, tezli ve tezsiz olmak üzere lisans üstü, doktora düzeyinde programlarımız var. Vakıf üniversiteleri arasında klinik eczacılığı uzmanlık olarak veren tek üniversiteyiz" dedi.

Üniversitemizde Klinik Eczacılık Günleri etkinliği düzenlendi