İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı 14.05.2024

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi'nde Hemşirelik Haftası dolayısıyla yoğun katılımlı bir etkinlik düzenlendi. Açılış konuşmasında Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, hemşirelik mesleğinin önemine dikkat çekti. 

Hemşirelik Fakültemizin gerçekleştirdiği Hemşirelik Haftası etkinliği; Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkinaz Atabek Aştı, Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Uzm. Hemşire Ayşen Karabacak'ın açılış konuşmalarıyla başladı.  Bakımın gücü ve hemşirelik sanatının, hemşirelik yöneticilerinin bakımın ekonomik gücündeki rolünün mercek altına alındığı etkinliğimizde, hemşirelik bölümü öğrencilerimizin tiyatro gösterisi ve müzik kulübü dinletisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı.

Etkinlikte konuşma yapan Prof. Dr. Kazancıoğlu, hemşirelik mesleğinin değerini ve önemini vurgulayarak hemşirelerin Hemşireler Haftasını kutladı. “Hemşirelik mesleği, insanlığa hizmetin en anlamlı ve kutsal yollarından biridir" diyen Prof. Dr. Kazancıoğlu, şunları söyledi: “Şefkatin, sabrın ve bilgeliğin sembolü olan hemşirelerimiz, sağlık ordusunun en önemli ve en eski üyeleridir. Büyük özveri göstererek görevlerini yapan hemşirelerimiz, her gün insanların hayatlarına dokunuyor, onların sağlığını korumak için çalışıyor ve hastaları hastalığın zorluklarına karşı motive ediyorlar. Mesleğin zorluklarına rağmen, her gün yüzlerce insanın hayatında fark yaratıyorlar. Bu yüzden hemşirelerimiz, hem sağlık sistemi içinde hem de hastalarımızın kalplerinde çok farklı bir yere sahip."

Salgın ve savaşlar hemşirelik mesleğini öne çıkarıyor

Prof. Dr. Kazancıoğlu, depremlerin, savaşların ve salgınların hemşirelik mesleğini öne çıkardığının altını çizerek şunları söyledi: “Yaşanılan bu elim olaylar, hemşirelik mesleğini insanlık hizmetinin ve sağlık siteminin adeta merkezine koyuyor. Bu yüzden, bu zorlu görevi yerine getiren hemşirelerimiz, kendilerini ileriye taşımak ve hastalara daha faydalı olmak için sürekli öğrenmeye ve gelişmeye açık olmaları gerekmektedir.  Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi olarak Sağlık Bilimleri Fakültemizde de öğrencilerimizin tam donanımlı, sağlık alanındaki gelişmeleri takip eden ve ufku açık hemşireler olarak mezun olmaları için var gücümüz ile çalışıyoruz. Hastanemizde görev alan hemşirelerimizin fark yaratmalarını ve kendilerini daha fazla geliştirmelerini önemsiyoruz" dedi. 

Üniversitemizde Hemşirelik Haftası Kutlandı