İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
III. Omuz Artroskopisinde ve Artroplastisinde Güncel Yaklaşımlar Etkinliği Düzenlendi 30.03.2021

 

​Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi ve Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği'nin ortaklığında 'III. Omuz Artroskopisinde ve Artroplastisinde Güncel Yaklaşımlar' etkinliği COVID-19 Pandemisi nedeniyle online ortamda düzenlendi.

27 Mart Cumartesi günü gerçekleşen etkinlikte açılış konuşmasını Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Kerem Bilsel ve Omuz ve Dirsek Cerrahisi Derneği Başkanı Mustafa Özkan gerçekleştirdi.

Canlı cerrahi eşliğinde düzenlenen programda ilk oturumda 'Masif Rotator Manşet Yırtığında Artroskopik Tamir’ canlı vaka sunumu gerçekleştirildi. Mustafa Özkan’ın moderatörlüğünü yaptığı oturumda canlı cerrahi ekibi Ata Can Atalar ve Onur Tunalı oldu. İkinci oturumda ‘Superior Kapsüler Rekonstrüksiyon’ canlı vaka sunumu ile devam etti. Mehmet Armangil’in moderatörlüğünü yaptığı oturumda Ali Erşen ve Koray Şahin cerrahi ekip olarak ameliyatı gerçekleştirdi. Sonrasında etkinlik sponsorlarından Santa Farma, Ağrı Yönetiminde 360 derece isimli bir sunum gerçekleştirdi.

Üçüncü oturumda ‘Ters Omuz Artoplastisi’ vaka sunumu ile etkinlik devam etti. Gari Huri’nin moderatörlüğünü yaptığı oturumda ameliyathaneden cerrahi ekip olarak canlı ameliyatı Mustafa Özkan ve Mehmet Kapıcıoğlu tamamladı.

‘Memarini Uydu Sempozyumu Topikal ve Sistemik Analjezik, Antiinflamatuar Çözümler’ Ortopedi ve Travmatoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. Kerem Bilsel’in konuşmasıyla tamamlandı. Banttan Cerrahi (Biseps Uzun Başı ile Superior Kapsüler Rekonstrüksiyon) vaka sunumu ile devam etti. Yine Banttan Cerrahi (Artrostopik Rotator Manşet Tamiri-Masif Yırtıkta Teknik İpuçları başlıklı oturumla devam etti. Kerem Bilsel’in moderatörlüğünü yaptığı oturumda, Mehmet Armangil sunuculuğunu gerçekleştirdi.

Etkinliği son oturumunda Banttan Cerrahi ‘Masif Rotator Manşet Yırtığında Ters Omuz Artroplastisi ve Stemless Seçenekler’ vaka sunumu gerçekleştirildi. Arel Gereli’nin moderatörlüğünü yaptığı oturumda sunuculuğu Gazi Huri üstlendi.  

Sanal platformda başarıyla gerçekleşen 4 canlı cerrahi, 4 banttan cerrahi videoları ile vaka tartışmalarının tamamlanmasının ardından program kapanış oturumuyla sona erdi​.

 

 

III. Omuz Artroskopisinde ve Artroplastisinde Güncel Yaklaşımlar Etkinliği Düzenlendi