İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Geleceğin Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi 16.12.2021

​Bezmialem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2020-2021 ve 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni 30 Kasım Salı günü üniversitemizde düzenlendi. Erich Frank Konferans Salonu'nda düzenlenen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Fadlullah Aksoy, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Evrim Dalkılıç, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katıldı.

Velilerimizin yoğun katılım gösterdiği törende, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Rektörümüz "Bugün belki de çocukluğunuzdan bu yana hayalini kurduğunuz, zorlu sınavlardan geçtiğiniz beyaz önlüğünüzü giyeceksiniz. Artık birer hekim adayı olarak sizden şifa bekleyen her hastanız için şifa dağıtan birer gönül elçisi olacaksınız. Sizlerden asla unutmamanızı istediğim şey, sağlık alanında çalışmak, her zaman büyük bir sorumluluk ve fedakârlık   gerektirmektedir. Hepinizin bu sorumluluğun bilincinde olup mesleğinizin onuruna layık olarak görevinizi din, dil, ırk, gözetmeksizin her ortam ve koşulda icra edeceğinize inancım ve güvenim sonsuzdur. Eğitim öğretim hayatınız boyunca sizlere başarılar diliyor, sevgilerimi iletiyorum.” şeklinde konuştu. 

Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz, programları sebebi ile törene katılamazken bir video mesaj yayınladı.  Dolanmaz “Çok kıymetli velilerimiz ve sevgili öğrencilerimiz, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. Göstermiş olduğunuz üstün çaba ve başarı nedeniyle sizleri kutluyor, Bezmialem ailesine hoş geldiniz demek istiyorum. Bugün aramıza katılmanızın sembolü olan beyaz önlüklerinizi gireceksiniz. Kutsal hekimlik mesleğine başlayacaksınız. Beyaz renk tarih boyunca açık sözlülüğü, adaleti ve bilimi simge eder. Bilim temelli tıbbın gelişmeye başlaması ile beyaz önlük hekimliğin vazgeçilmez parçası olmuştur. Beyaz önlük Hipokrat’tan bu yana gelen önce zarar verme taahhüdünün görsel bir hatırlatıcıdır. Belki de en önemlisi beyaz önlük bir şefkat pelerinidir. Önlük, yalnızca fiziki temizliği değil aynı zamanda saflık ve vicdani temizliği ifade eder. Sevgili öğrenciler, bugün giyeceğiniz önlüklerinizin vatanımıza ve milletimize hayırlı olmasını diliyor, hepinize başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu. 

Açılış konuşmalarının ardından Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerimiz sırasıyla beyaz önlüklerini giydi. Tören toplu hatıra fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.
 


Geleceğin Diş Hekimleri Beyaz Önlüklerini Giydi