Haberler
Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi 9.11.2018

​2018-2019 Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri için Beyaz Önlük Giydirme Töreni düzenlendi.

Erich Frank Konferans Salonunda gerçekleşen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Orhan Özturan ve Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, Genel Sekreterimiz Zeynep Gökçen, Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı, yöneticilerimiz, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrencilerimiz katılım gösterdi.

Yoğun ilgi ve katılımla gerçekleşen beyaz önlük giydirme töreni Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşmaları ile başladı. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, "Sevgili öğrencilerim, insanların hayata tutunmalarını sağlayan böylesine kutsal bir meslekle önemli bir görevi yerine getirirken elbette birçok zorluk yaşayacaksınız. Fakat her biriniz, sahip olduğunuz potansiyel ile fark yaratacak birer sağlıkçı olarak sağlıklı bir iletişim temelinde toplumumuzun refahı için çaba sarf edecek ve ülkemizin sağlık alanında gelişmesine katkıda bulunacaksınız. Sizler bugünün fidanları, geleceğimizin teminatısınız. Hem öğrencilik döneminizde hem de meslek yaşamınızda birazdan giyeceğiniz beyaz önlükleriniz layıkıyla taşıyacağınıza inancımız tamdır. Bugün giyeceğiniz beyaz önlükler ile hayatınızda yepyeni bir sayfa açılıyor. Umarım bundan sonraki hayatınızda tıpkı önlüklerimiz gibi beyaz bir hayat sizleri bekler. Eğitim öğretim hayatınızda başarılar dilerim." şeklinde konuştu.

Tıp Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Dilek Sema Arıcı ise "Eğitim, hayatımız boyunca devam edecek ve bizlere her zaman yol gösterici olacak önemli bir pusuladır. Kimimiz aldığımız kaliteli eğitimle kimimizse yaşadığımız tecrübelerle hayat yolunda belirli noktalara ulaşıyoruz. Fakat bu serüvende bir adım var ki geleceğimizin şekillenmesinde önemli bir rol üstleniyor; üniversite eğitimi. Bugün Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesini seçerek Bezmialem Ailesinin ferdi olan siz değerli öğrencilerimiz, emin olmalısınız ki eğitim yolunda büyük bir adım atmış oldunuz. Her birinizi bu adımınız için tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmalarının ve sunumların ardından öğretim üyelerimiz öğrencilerimize beyaz önlüklerini giydirdi. Tören, hatıra fotoğrafı çekimi ardından sona erdi.

Tıp Fakültesi Öğrencileri Beyaz Önlüklerini Giydi