Haberler
İkamet Tezkeresi Alacak ve Yenileyecek Öğrencilerimizin Dikkatine 7.04.2017

Değerli Uluslararası Öğrencilerimiz,

İstanbul Göç İdaresi Müdürlüğü, Bezmialem Vakıf Üniversitesi ve Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi uluslararası öğrencilerinin ikamet izin evraklarını aynı gün alacak olup, öğrencilerimizin aşağıdaki bilgilendirmeyi dikkatlice okumaları rica olunur.

İstanbul Göç İdaresi Yetkilileri,  uluslararası öğrencilerimizin ikamet izin başvurularını almak üzere 30 Eylül 2016 tarihinde saat 09.00’da Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi Haliç Kampüsünde bulunacaklardır.

İkamet izinlerini ilk defa alanlar, statüsünü değiştirecek olanlar (turist ikametinden öğrenci ikametine, insani ikametinden öğrenci ikametine) ve başka bir üniversiteden üniversitemize gelecek olan öğrenciler; 30 Eylül 2016 Cuma günü saat 08.30’da tüm belgeleriyle birlikte Üniversitemizin Uluslararası İlişkiler Ofisinde bulunmalıdırlar. Tüm öğrencilerimizin toplanmasının ardından, bir personelimiz ile birlikte FSM Üniversitesi kampüsüne gidilecektir.

Ayrıca 30 Eylül tarihine kadar http://e-ikamet.goc.gov.tr/  adresinden online başvuru yaptığınıza emin olunuz ve randevunuzu almış olarak geliniz. Randevu tarihiniz ne olduğu önemli değildir, tüm randevu tarihlerinin ikamet izinleri bu tarihte kampüsümüzde verilecektir. Lütfen, randevu alırken kimlik bilgilerinizi pasaportunuzda olduğu gibi girdiğinizden emin olunuz. Bununla beraber ikamet adresinizi ve üniversitemizin adresini de, ikamet izni kartınızın posta yoluyla gönderiliyor olmasından ötürü, doğru bir şekilde yazdığınızdan emin olmanız gerekmektedir.

 

Randevuda Hazır Bulundurulması Gereken Belgeler:

1.           Online Randevunuzun çıktısı

2.           Pasaport

3.           Pasaport Fotokopisi (Öğrenci Vizesi ya da Turist Vizesi fotokopisi dâhil, mevcutsa)

4.           Öğrenci Belgesi(Öğrenci İşlerinden öğrenci belgenizi talep ederken, İl Göç İdaresi Müdürlüğü’ne vereceğinizi belirtmeyi unutmayın.)

5.           4 Adet Vesikalık Fotoğraf

6.           İkamet Fotokopisi (Daha önceden ikameti olanlar için geçerlidir.)

7.           İsim Denklik Belgesi (Adı ve Soyadı bilgileri pasaportlarında net görünmeyen öğrenciler, kendi ülkelerinin Büyükelçiliği ya da Konsolosluğundan alabilirler)

8.           Kart Ücreti Ödeme Dekontu (ücretleri Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Göç İdaresinde bulunan veznelerde ödeyebilirsiniz)

9.           Sağlık Sigortası (SGK yaptırmak istediği için özel sigorta yaptırmayanlar 5. Maddede ki evrakları hazırlayacaklar.)

10.         Sigorta Tebliği ve Gelir Beyanı (Ekte gönderilmiştir.) (İlk kayıt öğrencileri için sigorta tebliğini doldurarak verecekleri taahhüt yeterli olacak, kayıt tarihinden itibaren 3 ay içerinde SGK’ya başvuruda bulunabileceklerdir.)

11.         30 EYLÜL 2016 TARİHİNDE 18 YAŞINDAN KÜÇÜK OLANLAR, ANNE VE BABALARINDAN NOTER TASDİKLİ MUVAFAKATNAME ALDIKLARINI SUNMAK ZORUNDADIRLAR. ANNE VE BABASI TÜRKİYE’DE OLMAYANLAR ÖĞRENCİLERİMİZ, AİLELERİNİ EN YAKIN T.C. BÜYÜKELÇİLİĞİ YA DA KONSOLOSLUĞUNA MUVAFAKATNAME TEMİN ETMELERİ İÇİN YÖNLENDİRMELİDİRLER.​

P.S. : You can find English and Arabic information in this link: http://iro.fatihsultan.edu.tr/haber/2016-09-22-06-17-37am​​​

İkamet Tezkeresi Alacak ve Yenileyecek Öğrencilerimizin Dikkatine