Haberler
2017 ÖSYS Sonucunda Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine 9.08.2017

*Üniversitemize yerleşen öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU kayıt günlerinde Merkez Kampüsümüze bekliyoruz.

BVU Adres: Adnan Menderes Bulvarı                       

Vatan Caddesi 34093 Fatih/İstanbul 

Telefon : 0 (212) 523 22 88 

Faks : 0 (212) 453 18 70 

E-Posta : info@bezmialem.edu.tr

Harita için tıklayınız


Başvuru/Kayıt Koşulları

Aşağıda yer alan adım adım kayıt işlemlerini okumanız ve takip etmeniz, kayıt işlemlerinizi kolayca ve kısa sürede tamamlayabilmenizi sağlayacaktır.

*Web sayfasında yer alan Öğrenci Bilgi Kitapçığını dikkatlice okuyunuz.  Bilgi Kitapçığına online ulaşmak için tıklayınız.


1. Kesin kayda gelmeden önce ön kayıt formunu doldurmanız gerekmektedir. ÖSYM Ön Kayıt formunu doldurmayan öğrencilerin kayıt işlemleri gerçekleşmeyecektir. (Ön kayıtlar 10-18 Ağustos 2017 tarihleri aralığında online alınacaktır.)  Ön Kayıt formunu doldurmak için tıklayınız.

2.  Kayıtta teslim edeceğiniz tüm belge ve formları, doğru ve eksiksiz hazırlayınız. İleride çeşitli nedenlerle ihtiyaç duyabileceğinizi düşünerek, teslim edeceğiniz tüm belgelerin birer kopyasını alarak kendinizde saklamayı unutmayınız.

3. Tam Teşekküllü Devlet ya da Üniversite Hastanesinden 5 Doktor Onaylı Sağlık Kurulu Raporunu mutlaka kayda gelmeden önce çıkartmanız gerekmektedir. Bezmialem Üniversitesi Hastanesinden sağlık raporu verilmektedir. 3 adet vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapabilirsiniz. Üniversitemiz Sağlık Kurulu iletişim: 0 212 453 17 00 Dâhili:1844 *Özel hastanelerden alınan raporlar geçerli değildir.

4. Kayıt işlemlerinizi tamamlayabilmek için, 14-18 Ağustos 2017 tarihlerinde Bezmialem Vakıf Üniversitesi Vatan Caddesi kampüsüne gelerek, kayıt masalarındaki görevlilere belge ve formlarınızı şahsen (ya da Noter Vekâleti ile) teslim ediniz. 

5. Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümlere (TIP/DİŞ/ECZACILIK) yerleşen öğrencilerimizin İngilizce Yeterlilik sınava girebilmesi için kayıt döneminde İngilizce Hazırlık Okulu masasına başvuruda bulunulması gerekir. İngilizce Yeterlilik Sınavı tarihleri ve detaylı bilgi için tıklayınız.

 

*Fakülte/Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu için kayıt tarihlerimiz aşağıda yer almaktadır.

 

Sağlık Bilimleri Fakültesi14-15 Ağustos 2017
Tıp Fakültesi15 Ağustos 2017
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu16-17 Ağustos 2017
Eczacılık Fakültesi17 Ağustos 2017
Diş Hekimliği Fakültesi18 Ağustos 2017


KESİN KAYIT İÇİN İSTENEN BELGELER

1. ÖSYM Sınav/Yerleştirme Sonuç Belgesi Çıktısı

2. Lise Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesi Aslı

*2017 ÖSYS ile kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınava girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 29 Aralık 2017 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

3.  Sağlık Kurulu Raporu

*Tam teşekküllü devlet ya da üniversite hastanelerinden, en az 5 Dr. Onaylı "Sağlık Kurulu Raporu"

İlk ve Acil Yardım programına alınacak öğrenciler için, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını ve boy kilo bilgilerini gösteren rapor

Not: İlk ve Acil Yardım Programına kayıt yaptıracak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.); program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m'den, kız öğrencilerde 1.60 m'den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

*Sağlık raporu alınması birkaç gün sürdüğünden kayıt tarihinizden önce mutlaka çıkartmış olmanız gerekmektedir. 

4. 6 Adet Vesikalık Fotoğraf

*Son altı ay içinde adayı kolaylıkla tanıyabilecek şekilde çekilmiş olmalıdır.

5. Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

Aslının kayıt sırasında ibraz edilmesi koşuluyla arkalı önlü fotokopisi gerekmektedir.

 *Sürücü belgesi kabul edilmez.

6. Ücret Ödemesi (ÖSYM Tam Burslu Öğrenciler Hariç)

*Banka ödemesini gerçekleştiren öğrencilerin Mali ve İdari işler Direktörlüğünde gerekli kontroller yapıldıktan sonra Kaydı Açılabilir belgesini Öğrenci İşleri Direktörlüğüne teslim etmesi ve kaydını tamamlaması gerekmektedir.

7.  İngilizce Yeterlilik Belgesi

*Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümlere (TIP/DİŞ/ECZACILIK) yerleşen öğrencilerimizin Hazırlık Okulundan muafiyet şartlarını sağlamaları gerekmektedir. BVU' da yapılacak olan İYS 'de 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alarak başarılı olan veya ÖSYM tarafından kabul edilen Yabancı Dil Sınavları Eş Değerlilikleri Tablosunda belirtilen sınavlardan son iki yıl içinde girilmiş bir TOEFL, IBT sınavının dinleme, konuşma, okuma ve akademik yazma bölümlerinin her birinden 30 üzerinden ayrı ayrı en az 10 olmak üzere toplamda 120 üzerinden 75 ve üzeri, CAE sınavından min. B ve CPE sınavından min. C almış olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf tutulur ve kayıt yaptırmış oldukları fakültenin lisans öğrencisi olarak öğrenimlerine başlarlar.

*Yeterli koşulu sağlayamayan adaylar İngilizce Hazırlık Programında öğrenim görürler. Yabancı Diller Eğitim-Öğretim Sınav Yönergesi için tıklayınız.

8. Askerlik Durum Belgesi

Erkek öğrencilerin askerlik durumları e-devlet sistemi üzerinden kontrol edilecektir. Kontrol sonucunda şubeye yönlendirilmesi istenen öğrenciler askerlik tecil yazısı getirmelerinin ardından kayıt işlemi yapabileceklerdir.

 

Not: 2017 ÖSYS sonucunda Üniversitemize yerleşerek kayıt yaptıran ve mevcut kayıtlı öğrencilerimizden "Destek Bursu" talebi olanlar 14-18 Ağustos 2017 tarihleri arasında web sayfamızdan online başvuru yapabilirler. 

*Destek Bursu başvurusunda bulunan öğrencilerimiz SOYBİS sisteminden mali durum araştırması yapılarak değerlendirmeye alınacaktır.


Online yapılmayan ve belirtilen tarihler dışındaki başvurular kabul edilmeyecektir.

2017 ÖSYS Sonucunda Üniversitemize Yerleşen Öğrencilerin Dikkatine