2018-2019 Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları Açıklanmıştır. 31.08.2018

​​

Üniversitemize yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU Merkez Kampüsümüze bekliyoruz.

2018-2019 Güz Dönemi Yatay Geçiş Kesin Kayıt kayıt tarihlerimiz aşağıda yer almaktadır.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS)04.09.2018
Test ve Yazma: 09:00 - 12:00 / Yer: C Blok (Fatih Kampüsü)
Konuşma: 12:45 / Yer: ​C Blok (Fatih Kampüsü)
Kesin Kayıt06.09.2018 – 07.09.2018
İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) - Yedek11.09.2018
Yedek Kesin Kayıt12.09.2018

Kesin Kayıt için gerekli evraklar:

• Onaylı Transkript (Yurtdışı geçişler için kapalı zarf içerisinde ya da Apostilli Transkript)
  • Onaylı Ders İçerikleri,
  • Disiplin Cezası almadığına ilişkin belge,
  • Yeni tarihli Öğrenci Belgesi,
  • Dil Yeterlilik Belgesi, (Tıp/Diş/Eczacılık Fakültesi adayları için)
    • Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümlere yerleşen öğrencilerimizin Hazırlık Okulundan muafiyet şartlarını sağlamaları gerekmektedir. BVU' da yapılacak olan İYS 'de 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alarak başarılı olan veya ÖSYM tarafından kabul edilen Yabancı Dil Sınavları Eş Değerlilikleri Tablosunda belirtilen sınavlardan son iki yıl içinde girilmiş bir TOEFL, IBT sınavının dinleme, konuşma, okuma ve akademik yazma bölümlerinin her birinden 30 üzerinden ayrı ayrı en az 10 olmak üzere toplamda 120 üzerinden 75 ve üzeri, CAE sınavından min. B ve CPE sınavından min. C almış olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf tutulur ve kayıt yaptırmış oldukları fakültenin lisans öğrencisi olarak öğrenimlerine başlarlar.*Yeterli koşulu sağlayamayan adaylar İngilizce Hazırlık Programında öğrenim görürler.
  • ÖSYS Sınav Sonuç Belgesi, (2 Adet) ve ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
  • Pasaport Fotokopisi,( Yurtdışı geçişler için)
  • 6 adet Vesikalık Fotoğraf,

*Sağlık Raporu

• Tam Teşekküllü Devlet ya da Üniversite Hastanesinden 5 Doktor Onaylı Sağlık Kurulu Raporunu mutlaka kayda gelmeden önce çıkartmanız gerekmektedir. *Özel hastanelerden alınan raporlar geçerli değildir. Bezmialem Üniversitesi hastanesinden de sağlık raporu verilmektedir. 3 adet vesikalık fotoğraf ve kimlik fotokopisi ile başvuru yapabilirsiniz)
  • * İlk ve Acil Yardım Programına kayıt yaptıracak öğrencilerin, devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor almaları (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.); program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m'den, kız öğrencilerde 1.60 m'den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.

• Lise Diploması Aslı (Yurtdışı geçişler için)
  • Ödeme yapıldığına dair Mali ve İdari İşler Direktörlüğü'nden kaydı açılabilir belgesi,

*Yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerimiz burslarından feragat etmiş sayılırlar ve geçiş yaptıkları yıl belirlenen eğitim – öğretim ücretini ödemekle yükümlüdürler.

Öğrenim ücretlerini öğrenmek için Tıklayınız .

2018-2019 YILI GÜZ DÖNEMİ TIP FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

2018-2019 YILI GÜZ DÖNEMİ DİŞ HEKİMLİĞİ FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI ​

2018-2019 YILI GÜZ DÖNEMİ ECZACILIK FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

2018-2019 YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

2018-2019 YILI GÜZ DÖNEMİ SAĞLIK HİZMETLERİ MESLEK YÜKSEKOKULU YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

2018-2019 Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları Açıklanmıştır.