2019-2020 Güz Dönemi Yatay Geçiş Yedek Kayda Hak Kazanan Öğrenci Listesi Açıklandı 6.09.2019

Üniversitemize yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerimizi tebrik ediyor, Kesin Kayıt için BVU Merkez Kampüsümüze bekliyoruz.

2019-2020 Güz Dönemi Yatay Geçiş Yedek Kayıt tarihlerimiz aşağıda yer almaktadır.

İngilizce Yeterlilik Sınavı (İYS) - Yedek 09.09.2019
Test ve Yazma: 09:30 - 12:30 / Yer: Sultangazi İlhan Varank Yerleşkesi
Konuşma: 13:30 Yer:  Sultangazi İlhan Varank Yerleşkesi

Yedek Kesin Kayıt 10.09.2019

Kesin Kayıt için gerekli evraklar:

• Sağlık Raporu yalnızca Eczacılık Fakültesine yerleşen öğrencilerden istenilmektedir.

Eczacılık Fakültesi öğrencileri için; " Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanun ve bu Kanuna ilişkin yönetmelik hükümleri uyarınca iki gözü görmeyen ve mesleğini icra edebilmesi için mesleğini yapmasına mani iyileşemez bir hastalığı bulunanlar eczacılık mesleğini yapamaz" maddesi gereğince Göz Sağlığında herhangi bir problem olmadığına dair Göz Polikliniğinden alınmış sağlık raporu,

• Onaylı Transkript (Yurtdışı geçişler için kapalı zarf içerisinde ya da Apostilli Transkript)
  • Onaylı Ders İçerikleri,
  • Disiplin Cezası almadığını gösteren belge,
  • Yatay Geçiş yapmasına engel bir durum olmadığını gösteren belge,
  • Yeni tarihli Öğrenci Belgesi,
  • Dil Yeterlilik Belgesi, (Tıp/Diş/Eczacılık Fakültesi adayları için)
    • Zorunlu hazırlık sınıfı bulunan bölümlere yerleşen öğrencilerimizin Hazırlık Okulundan muafiyet şartlarını sağlamaları gerekmektedir. BVU' da yapılacak olan İYS 'de 100 üzerinden 60 ve üzeri puan alarak başarılı olan veya ÖSYM tarafından kabul edilen Yabancı Dil Sınavları Eş Değerlilikleri Tablosunda belirtilen sınavlardan son iki yıl içinde girilmiş bir TOEFL, IBT sınavının dinleme, konuşma, okuma ve akademik yazma bölümlerinin her birinden 30 üzerinden ayrı ayrı en az 10 olmak üzere toplamda 120 üzerinden 75 ve üzeri, CAE sınavından min. B ve CPE sınavından min. C almış olan öğrenciler hazırlık sınıfından muaf tutulur ve kayıt yaptırmış oldukları fakültenin lisans öğrencisi olarak öğrenimlerine başlarlar.*Yeterli koşulu sağlayamayan adaylar İngilizce Hazırlık Programında öğrenim görürler.
  • ÖSYS Sınav Sonuç Belgesi ve ÖSYM Yerleştirme Sonuç Belgesi
  • Nüfus Cüzdan Fotokopisi,
  • Pasaport Fotokopisi,( Yurtdışı geçişler için)
  • 2 adet Vesikalık Fotoğraf,
  • Lise Diploması (Yurtdışı geçişler için Aslı)
  • Ödeme yapıldığına dair Mali ve İdari İşler Direktörlüğü'nden kaydı açılabilir belgesi,

*Yatay geçiş hakkı kazanan öğrencilerimiz burslarından feragat etmiş sayılırlar ve geçiş yaptıkları yıl belirlenen eğitim – öğretim ücretini ödemekle yükümlüdürler.
Öğrenim ücretlerini öğrenmek için Tıklayınız .

2019-2020 YILI GÜZ DÖNEMİ TIP FAKÜLTESİ YEDEK KAYIT YATAY GEÇİŞ SON​UÇLARI

2019-2020 YILI GÜZ DÖ​NEMİ DİŞ HEKİMLİ Ğİ FAKÜLTESİ YEDEK KAYIT YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI

2019-2020 YILI GÜZ DÖNEMİ ECZACILIK FAKÜLTESİ YEDEK KAYIT YATAY GEÇİŞ SONUÇLARI