Haberler
Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Hemşirelik Öğrencileri Çalıştayı – I Rapor Sunumu 4.01.2021

​Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri kapsamında 28 Aralık 2020 tarihinde 'Hemşirelik Öğrencileri Çalıştayı – I Rapor Sunumu' online olarak gerçekleştirilmiştir.

Hemşirelik Bölümü akademisyenlerimiz Sayın Öğr. Gör. Nareg DOĞAN ve Arş. Gör. Yasemin ADIGÜZEL tarafından gerçekleştirilen sunumda Sayın DOĞAN, 'Hemşirelik Öğrencileri Çalıştayı – I' hakkında genel bilgileri, çalıştay düzenleme komitesini ve çalıştayın düzenlenme amacını aktararak sunumu başlatmıştır.

Sayın DOĞAN, çalıştay kapsamında 6 panel gerçekleştirildiğini, bunların; 'Öğrenci Deneyimlerinin Paylaşılması', 'ERASMUS Deneyimlerinin Paylaşılması', 'Mezun Deneyimlerinin Paylaşılması', 'Hemşirelikte Kuramsal Eğitim Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri', 'Hemşirelikte Laboratuvar Uygulamaları Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri' ve 'Hemşirelikte Uygulamalı Eğitim Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri' olduğunu belirtmiştir. 3., 4. ve 5. paneller kapsamında çalıştay öncesinde online anket aracılığıyla Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin teorik dersleri, laboratuvar ve klinik uygulamaları nasıl değerlendirdikleri hakkında verilerin toplandığını ve analiz edildiğini belirterek elde edilen çıktıları hatırlatmıştır. Ayrıca bu panellerde konuşmacı olarak yer alan Prof. Dr. Hülya KAYA, Doç. Dr. Emine ŞENYUVA ve Dr. Öğr. Üyesi Hale TOSUN' un konuşmalarını kısaca aktarmıştır.

Sayın ADIGÜZEL, çalıştay gerçekleştirildikten sonra programın amacına uygunluğunu ve öğrencilerin memnuniyet düzeylerini belirlemek için 'Hemşirelik Öğrencileri Çalıştayı – I Değerlendirme ve Memnuniyet Anketi' aracılığıyla öğrencilerin geri bildirimlerinin alındığını belirtmiştir. Çalıştay memnuniyet oranlarının yüksek olduğunu ve çalıştay sonucunda Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin yaşadıkları sorunları ifade etmelerinin ve sorunlarının önemsendiğini bilmelerinin onları önemli derecede iyi hissettirdiğini ifade etmiştir. Çalışayda konuşmacı olarak yer alan akademisyenlerin hemşirelik eğitiminde teorik derslerin, laboratuvar ve klinik uygulamaların işlenişinde yaşanan sorunları literatür örnekleriyle sunmalarının faydalı olduğunu aktarmıştır.

Etkinliğe bölümümüz akademisyenleri ve öğrencileri dışında Çalıştay Başkanlığını yürüten Dr. Öğr. Üyesi Nesrin İLHAN da katılım sağlamıştır. Konuşmaların ardından Hemşirelik Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Türkinaz AŞTI, yapılan çalıştayın çıktılarının çok önemli olduğunu ve öğrenci görüşlerinin değerlendirileceğini iletmiştir. Sayın AŞTI, Dr. Öğr. Üyesi Özcan ERDOĞAN ile birlikte Çalıştay Raporu' nu sunan akademisyenlerimize teşekkürlerini ve sağlık temennilerini sunarak etkinliği sonlandırmıştır.


Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Hemşirelik Öğrencileri Çalıştayı – I Rapor Sunumu