Haberler
Geleneksel Türk Mutfağında Fermente Besinler Sempozyumu 4.05.2017

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü ve Kuşağımızda Beslenme Kulübünün katkılarıyla hazırlanan Geleneksel Türk Mutfağında Fermente Besinler Sempozyumu Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirildi.

Sempozyum Başkanlığını Doç.Dr. F.Esra GÜNEŞ ve Prof.Dr. Ahmet BELCE yaptılar, Sempozyum Komitesinde ise Arş. Gör. Betül KOÇAK, Öğr. Gör. Başak COŞKUN ve Uzm. Dyt. Fatma MERT yer aldı. Bezmialem Vakıf Üniversitesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencileri ve akademik kadrosu ile sempozyuma katıldı.

TÜMATA Grubunun müzik dinletisi ile başlayan sempozyumda açılış konuşmalarını Marmara Üniversitesi SBF Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Doç. Dr. F. Esra GÜNEŞ, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet BELCE ve Türkiye Diyetisyenler Derneği 2. Başkanı Doç. Dr. Aydan ERCAN gerçekleştirdi.

Dinleyicilerin büyük bir çoğunluğunu Diyetisyenlerin ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu sempozyumda konuşmacı olarak; Doç. Dr. F. Esra GÜNEŞ, Yrd. Doç. Dr. B. İrem Omurtag Korkmaz, Yrd. Doç. Dr. Funda Şensoy, Uzm.Dr. Emin Mindan, Yrd. Doç. Dr. Gökçen Garipoğlu, Yrd. Doç. Dr. Şule Aktaç ve Öğr. Gör. Dr. Dyt. Duygu Sağlam yer aldı.

Fermente besinlerin geniş kapsamda ele alındığı sempozyumda bu besinlerin üretimi ve beslenmeyle ilişkisi, fermente besinlerin mikrobiota ile ilişkisi, geleneksel Türk mutfağında fermente besinlerin yeri, fermente süt ürünleri, sebze-meyve ürünleri, fermente tahıl ürünleri, fermente et ürünleri konuları anlatıldı.

Oturum arasında kefir ve Özbek Pilavı İkramlarının da gerçekleştirildiği sempozyum, oturum sonunda Doç. Dr. F. Esra GÜNEŞ ve Prof. Dr. Ahmet BELCE'nin konuşmacılara hediyelerini ve teşekkür belgelerini takdim etmesiyle sonlandı. Ücretsiz olarak gerçekleştirilen bu sempozyumda tüm katılımcılara katılımcı belgesi verildi.

Geleneksel Türk Mutfağında Fermente Besinler Sempozyumu