Vegan Beslenme Semineri 17.05.2017

Beslenme ve Diyetetik Bölümü öğrencilerinin kurduğu Kuşağımızda Beslenme Kulübü'nün düzenlediği etkinlikte, Vegan Diyetisyen Kevser Başkara konuğumuzdu. Seminer 2 Mayıs 2017 tarihinde Eyüp Sultan Yerleşkesinde gerçekleştirildi.

Hem vegan kişilerin diyetisyenliğini yapan hem kendisi de vegan olan Kevser Başkara sunumunda; vegan beslenmenin etik yanlarından, kalp ve damar sağlığını korumadaki etkilerinden, öğün düzeninden ve besin desteklerinden bahsetti. Tarihin ilk dönemlerinde yaşamış insanların avcı insan olarak tanımlanmasını irdeleyen Başkara aynı zamanda hayvansal gıda sektöründe antibiyotik ve hormon kullanımlarının yaygınlığına da değindi.

Meyve ikramının da yapıldığı seminere katılım yoğundu, birçok öğrenci konuşmacıya sorularını yöneltti.

Seminer, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Beslenme ve Diyetetik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet Belce tarafından konuşmacıya teşekkür belgesi ve hediyelerinin verilmesi ile sonlandı.

Vegan Beslenme Semineri