Haberler
“COVID-19 Klinik Uygulama Öncesi Bilgilendirme Eğitimi” Gerçekleştirildi. 12.03.2021

09.03.2021 tarihinde Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Hemşirelik Bölümü öğrencilerine “COVID-19 Klinik Uygulama Öncesi Bilgilendirme Eğitimi" verildi.

Eğitimin düzenleme kurulunda Prof. Dr. Türkinaz AŞTI, Öğr. Gör. Nareg DOĞAN ve Arş. Gör. Yasemin ADIGÜZEL yer aldı. Açılış konuşmalarını Doç. Dr. Yazile SAYIN' ın yaptığı eğitim, Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin COVID-19 pandemi sürecinde gerçekleştirecekleri klinik ve laboratuvar uygulamaları öncesinde virüsün bulaş yolları, virüsten korunma yöntemlerinin doğru uygulanması ve hastane koşullarında sağlanan enfeksiyondan korunma önlemleri hakkında bilgilendirilmeleri amacıyla oluşturuldu. Gerçekleştirilen eğitimde Bezmialem Vakıf Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Hemşiresi Hülya AKBULUT konuşmacı olarak yer aldı.

Sayın AKBULUT, COVID-19 pandemisinin temel korunma yöntemleri olan; el yıkama, maske kullanma ve mesafeyi sağlama hakkında bilgiler verdi. Özellikle bu üç kuralın klinik uygulamalarda enfeksiyon bulaşma riskini en az indirdiğini dile getirdi.

Eğitimin ardından akademisyenlerimizin ve öğrencilerimizin sorularını yanıtlayan Sayın AKBULUT' a Doç. Dr. Yazile SAYIN Hemşirelik Bölümü adına teşekkür ve sağlık temennilerini iletti ve toplantı sonlandırıldı.

 

“COVID-19 Klinik Uygulama Öncesi Bilgilendirme Eğitimi" Program Akışı'na ulaşmak için tıklayınız.

“COVID-19 Klinik Uygulama Öncesi Bilgilendirme Eğitimi” Gerçekleştirildi.