Haberler
“Hemşireliğe Adım Atarken: Mezuniyet ve Mezun İzleme Komisyonu” 14.06.2021

Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri – “Hemşireliğe Adım Atarken: Mezuniyet ve Mezun İzleme Komisyonu" webinarı gerçekleştirildi.

Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri kapsamında 7 Haziran 2021 tarihinde 'Hemşireliğe Adım Atarken' konu başlıklı etkinlik Mezuniyet ve Mezun İzleme Komisyonu raportörü, Hemşirelik Bölümümüz Araştırma Görevlisi Yasemin ADIGÜZEL'İN sunumuyla online olarak gerçekleştirildi. 

Sayın ADIGÜZEL, sunumuna Mezuniyet ve Mezun İzleme Komisyonu'nun üyelerini, komisyonun görevlerini ve bu görevler kapsamında komisyon üyeleri ve Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri /elemanları tarafından gerçekleştirilen etkinlikleri aktararak başladı. Komisyonun görevlerinden biri olan mezunların takibi konusunda yaşadıkları deneyimleri aktarırken mezuniyet sonrasında mezunların kurum aidiyetinin sürmesinin ve aile kültürünün geliştirilmesinin ve benimsenmesinin önemine değindi. Mezun bilgileri toplanırken bu kapsamda görev alan Hemşirelik Bölümü 2. sınıf ve 3. sınıf öğrencilerine teşekkürlerini iletti.

Komisyonun görevlerinden bir diğeri olan, Mezunlar Derneği'nin kurulması konusunda mezuniyet öncesinde özellikle Hemşirelik Bölümü 4. sınıf öğrencilerini teşvik etti. Sayın ADIGÜZEL, Hemşirelik Bölümü lisans eğitiminde edindikleri arkadaşlıklarını ve bağlarını meslek hayatlarında da sürdürmeleri ve birlik olmanın gücünü yaşamaları için dernekleşmenin önemini vurgulayarak sunumunu tamamladı.

Sayın ADIGÜZEL'İN sunumlarının ardından Mezuniyet ve Mezun İzleme Komisyonu Başkanı Sayın Dr. Öğr. Üyesi Sema BAYRAKTAR ve komisyon üyesi Sayın Öğr. Gör. Nareg DOĞAN, komisyon hakkında görüşlerini belirttiler ve öğrencilerin mezuniyet öncesinde Mezuniyet ve Mezun İzleme Komisyonu'nun görevlerini bilmelerinin önemini vurguladılar.

Etkinlik sona ermeden önce mezun bilgileri toplanırken bu kapsamda görev alan Hemşirelik Bölümü 2. sınıf ve 3. sınıf öğrencilerinden Hazal ÖZTÜRK, Elif Nur BULUT, Betül ÇAKIR, Beyza KABA, Şehri Şevval AYDIN ve Mustafa KODAZ da deneyimlerini paylaştı.

Sayın Dr. Öğr. Üyesi Özcan ERDOĞAN, Mezuniyet ve Mezun İzleme Komisyonu Başkanına, komisyon üyelerine ve Sayın ADIGÜZEL'E teşekkürlerini ve sağlık temennilerini sunarak etkinliği sonlandırdı.

“Hemşireliğe Adım Atarken: Mezuniyet ve Mezun İzleme Komisyonu" etkinliğinin afişine ulaşmak için tıklayınız​.



“Hemşireliğe Adım Atarken: Mezuniyet ve Mezun İzleme Komisyonu”