Hemşirelikte Bilim Günleri: Stockart İlaç ve Malzeme Yönetim Sistemi 21.12.2017

Hemşirelik Bölümümüz’ün “Bilim Günleri” kapsamında düzenlediği etkinliğe Simeks Tıbbi Sistemler firmasından Yağız TÜZÜNALP katılmıştır. Tüzünalp katılımcılara son yıllarda birçok hastane tarafından kullanılmaya başlanmış, ilaç ve malzeme yönetim sistemlerinden birisi olan Stockart® ilaç ve mazleme yönetim sistemini anlatmıştır. Hemşirelik öğrencileri ve Öğretim elemanlarının da ilgi ile takip ettiği sunumda, ilaç ve malzeme yönetim sistemlerinin etkin kullanımı ile birlikte yanlış ve eksik ilaç kullanımından kaynaklanan hasta güvenliği ile ilgili problemlerini ve hem kurumların hem de devletin ilaç maliyetlerini en aza indirilebileceği anlatılmıştır. Konuşmasının ardından katılımcılardan çokça soru alan Tüzünalp, konu ile ilgili tüm soruları tek tek yanıtlamış ve hem öğrencilerimizin hem de öğretim elemanlarımızın kafalarındaki soru işaretlerini gidermiştir. Sunumunun ardından Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz AŞTI’nın plaket takdimi ile etkinlik sona ermiştir.

Hemşirelikte Bilim Günleri: Stockart İlaç ve Malzeme Yönetim Sistemi