Haberler
Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf Öğrencileri Uyum Programı Gerçekleştirildi 23.09.2022

Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf Öğrencileri 2022-2023 Akademik Yılı Uyum Programı gerçekleştirildi.

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından gerçekleştirilen “Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf Öğrencileri Uyum Programı" gerçekleştirildi.

Düzenleme komitesinde Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Aştı, Dr. Öğretim Üyesi Nareg Doğan ve Arş. Gör. Yasemin Adıgüzel'in yer aldığı program, Prof. Dr. Türkinaz Aştı'nın açılış konuşmalarıyla başladı. Açılış konuşmalarının ardından Bölüm Başkanımızın takdimiyle Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğretim elemanları kısaca kendilerini tanıttılar.

Tanıtımların ardından Dr. Öğretim Üyesi Nareg Doğan, Hemşirelik Bölümümüzün tanıtım sunumunu gerçekleştirdi. Uyum Programı kapsamında bölümümüze yeni başlayan öğrencilere, Hemşirelik Bölümünün amacı, misyon-vizyonu, öğretim şekli, ders geçme koşulları, akademik danışmanlık sistemi, yıllık ders içerikleri ve ders planları, Erasmus+ öğrenci değişim programı, intörn programları, lisans bitirme projesi, hemşirelik bölümü etkinlikleri (önlük giydirme töreni, hemşirelikte bilim ve kariyer günleri, mezuniyet töreni, öğrencilerin kongre katılımları, online etkinlikler), mezuniyet koşulları, mezun bilgi sistemi, mezunlar portalı, lisansüstü eğitim imkanı, Sağlık, Kültür ve Spor Direktörlüğü tarafından gerçekleştirilen faaliyetler, kültürel ve sportif kurslar, kulüpler, sosyal sorumluluk projeleri, psikolojik rehberlik ve danışmanlık sistemi, akran yönderlik programı, üniversitemizin sağlık imkanları, ring seferleri ve üniversitemiz web sayfasının kullanımı hakkında bilgi verildi. Ayrıca Hemşirelik Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (HEPDAK) tarafından bölümümüzün akredite olma süreci, sürecin işleyişi, önemi, amaç ve hedefleri de öğrencilerle paylaşıldı. Program sonunda öğrencilerin görüş ve önerileri alındı.

Toplantı, Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Aştı başta olmak üzere tüm Hemşirelik Bölümü öğretim üyeleri ve öğretim elemanlarının öğrencilere yönelik dile getirdiği hayırlı olsun dilekleriyle tamamlandı.

“Hemşirelik Bölümü 2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı 1. Sınıf Öğrencileri Uyum Programı Sunumu"na ulaşmak için tıklayınız.​



Hemşirelik Bölümü 1. Sınıf Öğrencileri Uyum Programı Gerçekleştirildi