Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Yara, Stoma ve İnkontinans Hemşireliği 23.11.2022

21.11.2022 tarihli Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri'nde Prof. Dr. Ayişe KARADAĞ'ın katılımıyla “Yara, Stoma ve İnkontinans Hemşireliği" konusu paylaşıldı. Sayın Karadağ, başlangıçta, stoma bakımına yönelik Gazi Üniversitesi'ndeki çalışmalarını, daha sonra, Türkiye'de ilk kez stoma bakımı ünitelerinin açıldığını ve giderek bu sayının arttığını vurguladı. Hemşirelere “Yara, Stoma ve İnkontinans Hemşireliği" hakkında kurslar düzenlendiği ve konuya özgü mevzuat çalışmalarının yürütülebilmesi için Yara, Stoma ve İnkontinans Hemşireliği Derneği'nin kurulmasına katkılarını anlatarak Hemşirelik Bölümü öğrencilerimize hemşireliğin gelişimine katkı sağlayacak bir konu olduğunda gereken tüm mücadeleyi göstermenin somut bir örneğini sundu.

Konuşma ve sunumlarının ardından Sayın Karadağ'a, Bölüm Başkanımız Sayın Prof. Dr. Türkinaz AŞTI tarafından teşekkür belgeleri takdim edilerek toplantı sonlandırıldı.

Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Yara, Stoma ve İnkontinans Hemşireliği