Haberler
Hemşirelik Bölümü ve Hemşirelik Eğitiminde Akran Yönderliği Programı Tanıtımı Gerçekleştir 11.10.2023

​Ülkemizde uygulama örnekleri sınırlı sayıda olan akran yönderliği, hemşirelik eğitiminde öğrenci gelişimini desteklemesi açısından önemli bir yer tutuyor. Bölümümüz bu yıl hemşirelik öğrencilerimizin ve öğrencilerimize danışmanlık veren Akran Yönderliği Komisyonu öğretim elemanları ile Hemşirelik Eğitiminde Akran Yönderliği Programını uygulamaya koyuyor. 

Programın açılışında, Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Türkinaz Aştı, Hemşirelik Bölümü’nde görevli tüm öğretim elemanlarını öğrencilere tanıtarak açılış konuşmalarını gerçekleştirdi. Ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Akran Yönderliği Komisyonu Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nareg Doğan ve Akran Yönderliği Komisyonu Üyesi Öğr. Gör. Elif Koyuncuoğlu, Hemşirelik Bölümümüzü ve akran yönderliği programını öğrencilere tanıttı. 

Daha sonra ilk sunum Hemşirelik Bölümü 2. Sınıf Öğrencisi Suennur Avcı “Hemşirelik Bölümü Tanıtım Sunumu” başlığıyla gerçekleştirildi. Ardından, Hemşirelik Bölümü mezunu İrem Kandemir, “BVU Hemşirelik Bölümünde Akran Yönderliği Nasıl Başladı?” başlıklı sunumuyla bölümümüzde akran yönderliği programının başlangıç sürecini anlattı. Hemşirelik Bölümü 3. Sınıf Öğrencisi Cansu Viktoriya YARAR, “BVU Hemşirelik Eğitiminde Akran Yönderliği Akran Yönderliği Programı Tanıtımı” başlıklı sunumuyla akran yönderliği programının tüm işleyiş ve esaslarından bahsetti. 

Program tanıtımı, düzenleme kuruluna teşekkür belgelerinin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile son buldu.

Hemşirelik Bölümü ve Hemşirelik Eğitiminde Akran Yönderliği Programı Tanıtımı Gerçekleştir