Ergoterapi Bölümünden Türk Kızılay Ruh Sağlığını Güçlendirme Projesine Destek 5.02.2020
​Bezmialem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Ergoterapi Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ümit UĞURLU, Türk Kızılay Ruh Sağlığını Güçlendirme Projesi kapsamında 23.01.2020’de Ankara’da gerçekleşen Akademik Danışma Kurulu Çalıştay Programı’nda Proje Danışmanı sıfatıyla yer aldı.

Ortaklarının Sağlık Bakanlığı, Alman Kızılhaçı ve Türk Kızılay’ı olduğu projede ileri düzey psikolojik rahatsızlığı bulunan kişilerin psikososyal iyilik halinin güçlendirilmesi ve toplum temelli ruh sağlığı modellerinin yaygınlaştırılması amaçlanmaktadır. Özellikle göçmenler üzerinde odaklanan projede bu alanda çalışan profesyonellerin bir araya gelerek, takım halinde hizmet sunmaları planlanmıştır.

Çalıştaydaki sunumunda ergoterapinin psikososyal rehabilitasyondaki önemine değinen Doç. Dr. Ümit UĞURLU, Bezmialem Vakıf Üniversitesi Ergoterapi Bölümün projenin İstanbul ayağında eğitim müfredatı ile kısmi entegrasyon sağlanarak katkı sağlayabileceklerini belirtmiştir.

ergoterapi-1.jpg

ergoterapi-2.jpg