Haberler
BAVÜ ders kitapları serisinin ikincisi ‘Sağlıklı Beslenme’ kitabı yayınlandı! 31.01.2016

Editörlüğünü Doç.Dr. Hasan Hüseyin EKER ve Yrd. Doç. Dr. Ayşe GÜNEŞ BAYIR’ın yaptığı Sağlıklı Beslenme adlı kitap Nobel Tıp Kitabevi tarafından 2015 Kasım ayında piyasaya arz edilmiştir. Bu kitabın hazırlanmasında ve yazılmasında başta BAVÜ Tıp Fakültesi, Halk Sağlığı Anabilim Dalı ve Sağlık Bilimleri Fakültesi, Beslenme ve Diyetetik Bölümü akademisyenleri bulunduğu gibi BAVÜ haricinden de her biri kendi alanında uzman ve akademisyenler katkı sağlamışlardır.

Kitapta gıda alırken dikkat edilecek hususlar ve gıdaların doğru saklanmasından pişirme yöntemlerine, bireyin her bir döneminde beslenmeye, gıda hassasiyetinden yetersiz ve dengesiz beslenmenin neden olduğu sağlık sorunlarına (Diabetes mellitus, hipertansiyon, obezite, anoreksiya nervosa, kanser vs.) kadar geniş bir yelpazede gıda katkı maddeleri ve GDO’lu ürünler de dahil İslam dini açısından beslenme ve geçmişten günümüze beslenme kültürü konuları yer almıştır.

Her biri kendi alanında uzman ve akademisyenler tarafından bilimsel veriler ışığında sade ve anlaşılır bir dil kullanılarak hazırlanan bu eserde beslenmenin sağlığımız üzerinde ne kadar önemli olduğunu ortaya konulmaktadır.

ody.atack.JPG

BAVÜ ders kitapları serisinin ikincisi ‘Sağlıklı Beslenme’ kitabı yayınlandı!