Haberler
9. EFAD (European Federation of the Associations of Dietitians) Konferansı 31.01.2016

BAVÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü’nün 9. EFAD (European Federation of the Associations of Dietitians) Konferansı’na Katılımı-
23-24 Ekim 2015 Amsterdam,

Amacı Avrupa’daki beslenme ile ilgili sağlık sorunlarını konuşmak, çözüm üretmek, hayat boyu öğrenmeyi desteklemek ve bilimsel düzeyde beslenme bilimini geliştirmek olan EFAD diyetisyenler arasındaki iletişimi güçlendirmek ve toplumun daha iyi bir beslenme planına sahip olmasını sağlamak için her yıl farklı bir ülkede meslektaşları bir araya getirmektedir. 23-24 Ekim 2015 Amsterdam, Hollanda’da gerçekleştirilen 9. EFAD Konferansı’nda başvurmuş toplam 50 bilimsel çalışma arasından 6 orjinal çalışma sözlü sunum ve 40 adet poster sunulmuştur.

EFAD Konferansı’na BAVÜ bölümümüz hocalarından Yrd. Doç. Dr. Ayşe GÜNEŞ BAYIR’ın bilimsel çalışmaları bir sözlü sunum (‘’Cytotoxic, genotoxic and apoptotic activities of thymol from Thymus vulgaris on the human gastric adenocarcinoma cells ‘’) ve bir poster (‘’Self-reported physical activity and use of complementary and alternative medicine in Turkish cancer patients under chemotherapy: A Pilot Study’’) olarak konferansta yer almıştır.

Bu sene konferansa 35 farklı ülkeden bilim insanı ve 15 farklı ülkeden de Beslenme ve Diyetetik öğrencileri katılım sağlamıştır. Üniversitemizden Beslenme ve Diyetetik Bölümü 1. sınıf öğrencisi Merve GÜNEY konferansta öğrenci programında ve Workshop’larında etkin olarak yer almıştır. Öğrencimiz, 2015-2016 yılı için EFAD halkla ilişkiler bölümünde tanıtım ve tedarik üyesi olarak seçilmesinin yanında Türkiye için EFAD ve ENDietS organizasyonlarının iletişim sorumlusu olmuştur. Kendisini tebrik ediyoruz.

9. EFAD (European Federation of the Associations of Dietitians) Konferansı