Haberler
Öğrencilerimizle 2022-2023 Akademik Yılı Öğrenci Oryantasyon Programına merhaba dedik! 12.10.2022

“2022-2023 Akademik Yılı Öğrenci Oryantasyon Programı" Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü tarafından 19 Eylül 2022 Pazartesi günü Vatan Yerleşkesi'nde gerçekleştirildi. Mütevelli Heyeti Üyemiz Av. Namık Ayhan, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu ve Genel Sekreter Yardımcımız Muhammed Sacit Çakır'ın katılımlarıyla gerçekleşen oryantasyon programı bilgilendirme sunumu ile başladı.

Yeni öğrencilerimizin kampüs yaşamını öğrenmelerini ve daha kolay adapte olmalarını sağlamak amacıyla akademik birimlerimiz, Öğrenci İşleri Direktörlüğü, Bilgi Teknolojileri Direktörlüğü, Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü, Uluslararası İlişkiler Ofisi, Öğrenci Kulüpleri Birliği Başkanı, Teknoloji Transfer Ofisi ve Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğü tanıtım sunumu gerçekleştirdi. Üniversitemizin sağlık, sosyal, kültür, sanat ve spor alanında sağlamış olduğu olanaklar hakkında bilgi verildi.

Gerçekleştirilen sunumların ardından öğrenci kulüpleri tanıtım alanına geçildi. Öğrenci Kulüplerimiz özenle hazırladıkları stantlarına uğrayıp kulüpler hakkında bilgi almak isteyen yeni öğrencilerimize bilgi aktarımında bulunurken, kulüplere üye olmak isteyen yeni öğrencilerimizin üyelik işlemlerini gerçekleştirdi. Kulüp faaliyetleri kapsamında Bezmialem Surgical Interest Society Kulübümüzün stanta getirdikleri malzemeler ile Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu sütur attı ve laparoskopi simülasyonuna katıldı. Kuşağımızda Beslenme Kulübümüz hazırladıkları fındıklı hurmaları stanta uğrayan öğrencilerimize ikram ederken, Dental Araştırma ve Dayanışma Kulübümüz getirdikleri malzemeler ile preparasyon işlemi gerçekleştirdi. Rektör Yardımcımız Prof. Dr. İbrahim Tuncay, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Kulübümüzün el kavrama testi ve denge tahtasında denge testine katılım sağladı.

Öğrencilerimiz sanat atölyeleri kapsamında seramik, ebru, karakalem, hint kınası, kaligrafi, takı tasarımı ve yağlı boya yaparak el becerilerini geliştirme fırsatı elde ederken, enstrüman kursu hocalarımızdan Emre Işık, Murat Polat ve Halit Kaplan'ın canlı müzik performansı ile keyifli anlar geçirdi. Yaşanan müzik şöleninde Müzik Kulübümüzün sahneyi devralmasıyla coşku arttı. Sahneye çıkıp şarkı söyleyen ve bizlere hünerlerini sergileyen öğrencilerimize yöneticilerimiz tarafından hediyeleri verildi. Sağlık Kültür ve Spor Direktörümüz Hüseyin Emre Yüksel eğlenceye kısa bir ara vererek hazırlanan genel kültür soruları ile öğrencilerimizi oldukça düşündürdü. Sorulan soruları doğru cevaplayan öğrencilerimize Türkiye genelinde bulunan tüm müzeleri ücretsiz gezmelerini sağlayabilecek müze kartı hediye edildi.

Spor faaliyetleri kapsamında ise langırt, mini golf, voleybol,  bocce, bilek güreşi ve satranç gibi oyunların yer aldığı aktiviteler öğrencilerimizin yoğun ilgisiyle gerçekleştirildi. Geleneksel okçuluk ve dart alanında kıyasıya yarışmalar yapıldı. Yarışmaların kazananlarına ödülleri takdim edildi. #BEZMİALEMDEİLKGÜN etiketiyle öğrencilerimiz ücretsiz fotoğraf çekimleri yaparak ilk gün anısını ölümsüzleştirdi. Öğrencilerimiz Tıp Fakültesi mezunlarımızdan, aynı zamanda klasik usül kahve yapımı, hazırlama ve sunum teknikleri eğitimi olan barista Dr. Sevban Bayırlı'nın bizler için hazırlamış olduğu özel kahvesini tadarken, diğer stantlarımıza uğrayarak hoşça vakit geçirdiler. Aktiviteler ve etkinliklerle dolu dolu geçen Öğrenci Oryantasyon Programı “Asfaltın Kralları" film gösterimi ile son buldu. Öğrencilerimiz patlamış mısır eşliğinde kıyasıya yarışın hikayesini açık havada dev ekranda izlerken oldukça keyifli vakit geçirdi. Yeni akademik yıla güzel bir başlangıç yapan öğrencilerimiz için unutulmaz bir gün yaşandı.

 


Öğrencilerimizle 2022-2023 Akademik Yılı Öğrenci Oryantasyon Programına merhaba dedik!