Bartın - Kastamonu İllerinde Bulunan Okullara Sağlık Taraması ve Okul Yardımı 20.12.2022

01.12.2022 – 03.12.2022

Öğrenci Kulüpler Birliğimiz tarafından düzenlenen “Bartın - Kastamonu illerinde bulunan okullara sağlık taraması ve okul yardımı" projesinin ilk adımı olarak Bartın'daydık.

Okulumuzun öğrencileri Bartın'da bulunan Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi'nin birbirinden değerli öğrencileriyle buluştular. Sınava hazırlandıkları süreç içerisinde edindikleri tecrübeleri ve sınav deneyimlerini lise öğrencilerimize aktardı. Beraberinde ise lisedeki öğrencilerimize; temel postür analizi, boy-kilo ölçümü ile doğru beslenme, temel ayak analizi kapsamında ayak baskı uygulamasından oluşan sağlık taraması yapıldı.

Projemizin 2.gününde Kastamonu/Taşköprü'de Muzafferettingazi İlkokul'nu ziyaret ettik. Okulumuzun öğrencileri Taşköprü ilçesinde bulunan Muzafferettingazi İlkokulu'nun sevimli minikleriyle buluştular. İlkokul öğrencilerimize temel postür analizi, boy-kilo ölçümü ile doğru beslenme, renk körlüğü ve görme testi, işitme testleri, temel ayak analizi kapsamında ayak baskı uygulamasından oluşan sağlık taraması gerçekleştirildi. Sağlık taramasının beraberinde ilkokul öğrencilerimizle çeşitli oyunlar oynayarak, miniklerimizin zihinlerinde unutulmaz anılar bırakıldı. İlkokulumuzun kütüphanesine 345 adet kitap bağışında bulunuldu. Gün sonunda ilkokul öğrencilerimiz için hazırlanan hediyelerini takdim edildi.

Taşköprü bölgesinde sık rastlanan mantar zehirlenmelerine karşı farkındalık kazandırmak amacıyla BVU Tıp Fakültesi 2020 mezunu Dr. Mehmet Akif Kaymakcı “Görünmez Tehlike: Mantar Zehirlenmeleri" isimli sunumunu gerçekleştirdi. Yerel halktan yoğun ilgi gören sunumun ardından katılımcılara çeşitli sorular sorularak hediyeler verildi.

Eyüpsultan Belediyemizin transfer desteği ile başlayan Bartın yolculuğumuzda, her anlamda yanımızda olup bizlere destek sağlayan Bartın İl MÜSİAD Başkanımız Sn. Muhammet Aksoy'a, gerekli koordinasyonu sağlayan Bartın İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Oğuzhan Acar'a, misafirperverliği ve babacan tavırlarıyla öğrencilerin kalbine taht kurmuş Hasan Sabri Çavuşoğlu Fen Lisesi Müdürümüz Sn. Alptekin Yılmaz'a, Kastamonu MÜSİAD İl Başkanımız Sn. Ahmet Sevgilioğlu'na, Kastamonu İl Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Cengiz Bahçacıoğlu'na, gerekli koordinasyonu sağlayan Taşköprü Belediye Başkanımız Sn. Abdullah Çatal'a, Taşköprü Belediye Başkan Yardımcımız Harun Yalçın'a ve tüm ekibine, Muzafferettingazi İlkokul Müdürümüz Sn. Yaşar Ümit Yılmaz'a ve okulumuzun tüm öğretmenlerine teşekkür ederiz.

Bartın - Kastamonu İllerinde Bulunan Okullara Sağlık Taraması ve Okul Yardımı