Haberler
18 Yaş ve Üzeri Down Sendromlu Bireylerin Eğitim ve İstihdamı 20.12.2022

05.12.2022

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz ve Engelsiz Öğrenci Birimimiz tarafından “18 Yaş ve Üzeri Down Sendromlu Bireylerin Eğitim ve İstihdamı" etkinliği gerçekleştirildi.

Sağlık, Kültür ve Spor Direktörümüz Sn. Hüseyin Emre Yüksel'in moderatörlüğünde gerçekleştirilen etkinliğimiz, Sayın Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin'in açılış konuşmalarıyla başladı. Etkinliğimize katılım sağlayan Yeditepe Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü Başkanı Prof. Dr. Feryal Subaşı'na, Uluslararası Down Federasyonu Genel Başkanı Sn. Abdullah Muhammed Tuncay'a, UDF Elazığ Şubesi Halk Oyunları Ekibine, Ak Parti İstanbul Milletvekili Av. Serkan Bayram'a, Milli Yüzücümüz Hande Özyer ve kıymetli annesi Arife Özyer'e, Yeditepe Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Zuhar Rende Berman'a, Yüksekokul Sekreterimiz ve Projenin Koordinatörlüğünü yürüten Neslihan Çelikkol'a, Sağlık Bilimleri Fakültesi Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü hocalarımızdan Doç. Dr. Alis Kostanoğlu'a ve tüm değerli katılımcılarımıza teşekkür ederiz.

Etkinliğimizin ardından Üniversitemiz ile Yeditepe Üniversitesi ve UDF arasında Avrupa Birliği KA204 Projesi kapsamında Down Sendromlu Bireylerin Eğitim ve İstihdamını arttırmayı amaçlayan kurumsal işbirliği protokolü imzalanmıştır.

İmzalanan protokolün iki kurumumuz içinde güzel şeylere vesile olmasını temenni ediyoruz.


18 Yaş ve Üzeri Down Sendromlu Bireylerin Eğitim ve İstihdamı