İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Sağlık Bilimleri Fakültesi Beyaz Önlük ve Beyaz Yaka Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi 5.12.2022

Sağlık Bilimleri Fakültemizin 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük ve Beyaz Yaka Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2022-2023 Akademik Yılı Beyaz Önlük ve Beyaz Yaka Giydirme Töreni gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Abdülhamit Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, Sağlık Bilimleri Fakültesi bünyesinde yer alan Beslenme ve Diyetetik, Hemşirelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon, Odyoloji ve Sağlık Yönetimi bölümlerinin öğrenci temsilcilerimiz, bölüm başkanlarımız ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Kazancıoğlu: “Mesleğe Bir Adım Daha Atıyorsunuz"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, beyaz önlüğün sağlıkta en önemli sembol olduğunu vurgulayarak başladığı konuşmasında, ilk olarak öğrencilere hitap ederek, “Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinde alacağınız teorik lisans eğitimi ve uygulama olanaklarıyla, son derece donanımlı birer sağlık profesyoneli olarak yetişeceksiniz. Alanınızın aranan isimleri olmanız yolunda, gücünü deneyimiyle birleştirdiği çağı yakalama yaklaşımından alan Bezmiâlem Vakıf Üniversitesinin sizlere en doğru rehber olacağından şüpheniz olmasın. Eğitim döneminiz boyunca göstereceğiniz azim, gayret ve özveriyi, hayatın en önemli kilometre taşlarından biri olan meslek yaşamınızda da göstereceğinizden gerek öğrencilik gerekse de meslek yaşamınız boyunca, kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan'ın açtığı yolda ilerleyeceğinize inancım ve güvenim sonsuzdur. Birazdan üstünüze giyeceğiniz beyaz önlükleriniz gibi kendi hayatınızda beyaz bir sayfa açıyorsunuz. Bu sayfayı en güzel şekilde doldurmanızı temenni ediyorum. Sizler, yakın geleceğin sağlık profesyonelleri olarak, insanın en değerli varlığı olan sağlığını korumak için özveriyle hizmet verecek gönül erleri olacaksınız. Sizlerin bu düzeye ulaşmanız için öğretim üyelerimizin her biri ellerinden geleni yapacaklardır" diye konuştu.

Prof. Dr. Kazancıoğlu, daha sonra velilere hitap ederek “Uzun uğraşlar ve yorucu bir sınav maratonunun sonucunda hedefine ulaşmış olan gençlerimizin her zaman yanında oldunuz. Yeri geldi yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Çocuklarınız, ilkokuldan bugüne kadar, sizlerin sonsuz desteğini ve emeklerini arkalarında hissederek bugünlere geldiler. Bu zorlu ve kıymetli yoldan geçerek Üniversitemize gelen adaylarımız inşallah burada alacakları eğitimle fidandan ağaca ve ormana dönüşerek, 'önce ailesine, sonra çevresine, sonra ülkesi ve milletine, sonra da insanlığa faydalı' birer birey olarak sizleri gururlandırmaya devam edecektir. Buna emin olabilirsiniz" ifadelerini kullandı.

Dr. Görmezoğlu: “Öğrencilerimiz Çok Şanslı"

Törenin Sağlık Yönetimi Bölümü Beyaz Yaka Giydirme kısmında kürsüye gelen Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu ise Sağlık Yönetimi bölümünün “sağlık işletmeciliği" alanında uzmanlaşmış bir bölüm olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasında, “Bezmiâlem'i tercih eden öğrencilerimiz gerçekten çok şanslı. Çünkü hem sağlık alanında hem de iş hayatında büyük tecrübeye sahip bir öğretim kadrosuyla çalışacaklar. Ayrıca bulunduğumuz kurum herhangi bir kurum değil. Geçmişi 200 yıla yaklaşan, bir hanım sultan tarafından kurulan, bu topraklardaki en eski sağlık kuruluşlarından biri. Aynı zamanda çok büyük bir işletme. Burada gerek akademik gerekse de idari kadro olarak öğrencilerimizin hayatını kolaylaştırmak için çalışmaya devam edeceğiz" ifadelerine yer verdi ve öğrencilere başarılar diledi.

Daha sonra, Beslenme ve Diyetetik Bölümü adına Öğr. Gör. Başak Öney, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü adına Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Nilgün Gürses, Hemşirelik Bölümü adına Dr. Öğr. Üyesi Özcan Erdoğan, Odyoloji Bölümü adına Bölüm Başkanımız Dr. Öğr. Üyesi Özge Gedik Toker ve Sağlık Yönetimi Bölümü adına Öğr. Gör. Dr. Merve Boşat Sönmez kürsüye gelerek bölüm tanıtımlarını gerçekleştirdi ve öğrencilerimize başarılar dilediler.

Öğrenci temsilcilerimiz, Beslenme ve Diyetetik Bölümü adına Mine Uzunkaya, Hemşirelik Bölümü adına Mustafa Kodaz, Odyoloji Bölümü adına Nidanur Çelik, Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü adına Eylem Altın ve Sağlık Yönetimi Bölümü adına Emirhan Gürses de öğrencilerimiz adına birer konuşma yaparak üniversitemizde olmaktan dolayı duydukları gurur ve mutluluğu dile getirdiler.

Tören, başta Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan olmak üzere, Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenlerimizin öğrencilere beyaz önlüklerini ve beyaz yakalarını giydirmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.​

Sağlık Bilimleri Fakültesi Beyaz Önlük ve Beyaz Yaka Giydirme Törenimiz Gerçekleştirildi