İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Diş Hekimliği Fakültemizin 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni gerçekleşti 30.11.2023

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni, 28 Kasım 2023 Salı günü gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Abdülhamit Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, Diş Hekimliği Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrenci Temsilcisi Ömer Karadeli, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz ve Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin'in konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Bilgin: “Türkiye'yi sizler omuzlayacaksınız"

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin, ağız ve diş sağlığının genel vücut sağlığı için önemini hatırlatarak başladığı konuşmasında öğrencilerimize “Geleceğimizin ışığı olan sizler, 100'üncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı'nda omuzlayacak ve muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracaksınız. Bunun için her biriniz en iyi eğitimi alarak mesleğinizde en iyi yerlere gelmelisiniz. Ayrıca sizden ileride akademik kariyer yaparak yerimizi almanızı ve bu güzide kurumlarımızı daha iyi seviyelere ulaştırmanızı da bekliyorum. Diş Hekimliği Fakültemizde sizi en iyi şekilde yetiştirecek, sahalarında uzman ve çok deneyimli hocalarınız bulunmakta olup onlardan en iyi şekilde istifade etmelisiniz" ifadeleriyle seslendi. Diş Hekimliği Fakültemizin, vakıf üniversiteleri arasında akredite olan ilk fakülte olduğunun altını çizen Prof. Dr. Bilgin, “Bu akreditasyonun anlamı; öğrencilerimizin yetkin akademik kadro eşliğinde gerek teorik gerekse uygulama olarak dünyayla eşdeğer düzeyde bir diş hekimliği eğitimi alacaklarıdır" dedi. Daha sonra velilere seslenen Prof. Dr. Bilgin, “Bu zorlu yoldan geçerek Fakültemize gelen diş hekimi adaylarımız inşallah burada alacakları eğitimle yakın ve uzak çevrelerine, milletine ve insanlığa faydalı birer diş hekimi olarak bizleri ve sizleri gururlandırmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

Prof. Dr. Dolanmaz: “Beyaz önlük ruhi temizliği de temsil eder"

Konuşmasına öğrencilerimizi yetkin ve donanımlı birer diş hekimi olarak mezun etmek için ellerinden geleni yapacaklarını söyleyerek başlayan Diş Hekimliği Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz, üniversitemizin, hastanemizin ve fakültemizin tanıtımına geniş yer verdiği konuşmasında diş hekimliği mesleğinin tanımından, iş olanaklarından ve geleceğinden bahsetti. Beyaz rengin tarih boyunca iyiliği, dürüstlüğü, hakikati, adaleti ve bilimi temsil ettiğinin altını çizen Prof. Dr. Dolanmaz, ““İnanıyorum ki beş yıllık eğitiminizin ardından buradan usta birer diş hekimi olarak ayrılacaksınız. Beyaz önlük sadece fiziki değil, ruhi temizliği de temsil eder. Sizler çalışırken önlükleriniz elbette kirlenecektir ama önemli olan beyaz önlüğün temsil ettiği değerlerin kirlenmemesidir" diye konuştu.

“Sorumluluğumuzun farkındayız"

Diş Hekimliği Fakültesi 1'inci Sınıf Öğrenci Temsilcisi Ömer Karadeli ise konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Eminim ki hepimiz, giyeceğimiz beyaz önlüğün bizlere yükleyeceği sorumluluğun farkındayız. Hekimlik mesleğini icra etmek büyük bir sorumluluk ve ciddiyet ister. Önümüzde zorlu bir eğitim süreci olacak fakat görev bilinciyle ve hekim ciddiyetiyle, hepimizin layıkıyla mezun olup en iyi yerlerde, en iyi işler yapacağımızı şimdiden görebiliyorum. Şüphesiz ki, bu başarıya ulaşmamızda bizi en çok destekleyecek olan değerli hocalarımızın yanında bize her daim koşulsuz sevgi ve destek veren ailemizdir. Başta kendi annem ve babam olmak üzere tüm velilerimize bugün burada olma imkanını bize sundukları için sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler de elimizden geldiğince eğitim ve meslek hayatımız boyunca başarılarımız ile sizleri gururlandırmaya çalışacağız."

Tören, başta Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Doğan Dolanmaz olmak üzere, Diş Hekimliği Fakültesi akademisyenlerimizin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesi ve toplu hatıra fotoğrafı çektirilmesiyle sona erdi.

Diş Hekimliği Fakültemizin 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni gerçekleşti