İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Sağlık Bilimleri Fakültemizin 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük ve Beyaz Yaka Töreni 30.11.2023

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük ve Beyaz Yaka Töreni, 29 Kasım 2023 Çarşamba günü gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Abdülhamit Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin ve Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrenci temsilcileri, Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

Rektör Prof. Dr. Kazancıoğlu: “Türkiye'yi siz omuzlayacaksınız"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, öğrencilere hitap ederek başladığı konuşmasında, “Geleceğimizin ışığı olan sizler, 100'üncü yılını kutladığımız Cumhuriyetimizi Türkiye Yüzyılı'nda omuzlayacak, milli kültürümüzü muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkaracaksınız. Bunun için de en iyi eğitimle donatılmalı, mesleğinizin her detayına hakim olmalısınız. Fakültemiz; yetkin akademik kadrosu ile gerek teorik lisans eğitimi alanında gerekse de uygulama olanaklarıyla size dünyayla eşdeğer düzeyde bir eğitim verecek, sizleri mükemmel birer sağlık çalışanı olarak topluma ve insanlığa kazandıracaktır. Bundan şüpheniz olmasın. Sizlerden en büyük beklentimiz, çok iyi birer sağlık çalışanı olmanızın yanında gerek üniversite yaşamınız boyunca gerekse de üniversite sonrası çıkacağınız kariyer yolculuğunda, burada edineceğiniz vakıf kültürünü, kurucumuz Bezmiâlem Valide Sultan'ın çizdiği yolda ilerleyerek bir yaşam biçimi haline getirmeniz ve gelecek nesillere aktarmanızdır. Hocalarınız olarak bu rotada ilerleyeceğinize gönülden inanıyoruz" ifadelerini kullandı. Daha sonra ailelere hitap eden Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Uzun uğraşlar ve yorucu bir sınav maratonunun sonucunda hedefine ulaşmış olan gençlerimizin her zaman yanında oldunuz. Yeri geldi yemediniz yedirdiniz, giymediniz giydirdiniz. Çocuklarınız, ilkokuldan bugüne kadar, sizlerin sonsuz desteğini ve emeklerini arkalarında hissederek bugünlere geldiler. Bu zorlu ve kıymetli yoldan geçerek Üniversitemize gelen adaylarımız inşallah burada alacakları eğitimle fidandan ağaca ve ormana dönüşerek, “önce ailesine, sonra çevresine, sonra ülkesi ve milletine, sonra da insanlığa faydalı" birer birey olarak sizleri gururlandırmaya devam edecektir. Buna emin olabilirsiniz" dedi.

Dekan Prof. Dr. Tekarslan: “Bugün söz kesiyoruz"

Fakültemiz bünyesindeki bölümlerin tanıtımlarını içeren akademisyen sunumlarının ardından Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan konuşmasında, beyaz önlük ve beyaz yaka törenini evliliğin ilk adımı olan “söz kesme" törenine benzetirken, “İnşallah 4 yıl sonra mezuniyette öğrencilerimizin düğününde bir araya geleceğiz" diyerek öğrencilerimizi tebrik etti. Bölüm öğrenci temsilcileri ise konuşmalarında, ailelere ve akademisyenlere destekleri için teşekkür ettiler.

Tören, başta Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Mehmet Bilgin, Prof. Dr. Güven Çetin ve Fakülte Dekanımız Prof. Dr. Erdal Tekarslan olmak üzere Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenlerimizin öğrencilere beyaz önlüklerini giydirmesi, beyaz yakalarını takması ve toplu fotoğraf çekimiyle sona erdi.

Sağlık Bilimleri Fakültemizin 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük ve Beyaz Yaka Töreni