İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Tıp Bayramı'nı Geniş Katılımla Kutladık 14.03.2024

​Üniversitemiz Tıp Fakültemizin ev sahipliğinde, Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleşen 14 Mart Tıp Bayramı etkinliğinde, akademisyenler, öğrenciler ve sağlık sektöründen profesyoneller bir araya gelerek tıbbın önemine vurgu yapıldı ve geleceğe dair umut dolu mesajlar paylaşıldı.

Etkinliğe geçilmeden, 6 ay önce aramızdan ayrılan Üniversitemiz Tıp Fakültesi Fizyoloji Anabilim Dalı Başkanımız Prof. Dr. İsmail Meral Hocamızı sevgi ve rahmetle anarak, ismini ölümsüzleştirmek adına Multidisipliner Laboratuvarımıza “Prof. Dr. İsmail Meral Multidisipliner Laboratuvarı" adını verdik.

Tören, açılış konuşmalarının ardından Tıp Fakültesi tarafından özel bir akademik sunum gerçekleştirildi. Tıp Bayramı'nın önemine vurgu yapılan sunum, sağlık alanındaki başarıların kutlandığı bir atmosfer oluşturdu.

Programın devamında, kadro atama ve yükselmeleri gerçekleşen öğretim üyelerine ve bu yıl içinde akademik başarı gösteren öğretim üyelerine tebrik belgeleri takdim edildi. Ayrıca, kurumlarına 10 yıldan fazla hizmet veren hocalara da özel plaketler verilerek emekleri takdir edildi.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Bezmiâlem ailesi olarak, tıp alanında ilerlemenin, toplumun sağlığını korumanın ve insanların yaşam kalitesini artırmanın öncüleri olmaktan gurur duyduklarının altını çizdi. Kuruluşumuzdan bu yana, insanlığın sağlık ihtiyaçlarını karşılamak için çaba gösterdik ve bu süreçte nice başarılar elde ettik. Ancak, bilinmelidir ki, tıp mesleği sadece bilgi ve beceri gerektiren bir meslek değildir; aynı zamanda insan sevgisi, sabır ve özveri gerektirir diye belirtti.

“Bugünü kutlamak için bir araya gelmemizin yanı sıra, aynı zamanda tıp camiasının önündeki zorluklara karşı birlik olma ve dayanışma gösterme fırsatı da buluyoruz. Birlikte çalışarak, daha iyi bir sağlık sistemi ve daha sağlıklı bir toplum için çaba göstermeliyiz. Tıp Bayramı'nı kutlarken, özverili çalışmalarını takdir etmek ve minnettarlığımızı ifade etmek istiyorum. Sizler, insanlığın en değerli varlıklarından biri olan sağlık çalışanlarısınız ve yaptığınız her şey için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Tıp Bayramı'nı Geniş Katılımla Kutladık