İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Johns Hopkins Üniversitesi’nden Bezmiâlem’e Kritik Ziyaret 15.04.2024

ABD'nin en saygın üniversitelerinden Johns Hopkins Üniversitesi, müfredat geliştirme programı işbirliği kapsamında üniversitemizi ziyaret etti. Öğrencilerimize eğitim veren ABD'li akademisyenler, çeşitli sempozyum ve seminerlerde de kritik bilgiler verdi.

ABD'nin ve dünyanın en önemli sağlık üniversitelerinden biri olan Johns Hopkins Üniversitesi akademisyenleri üniversitemize ziyaret gerçekleştirdi. 15 ila 19 Nisan tarihleri arasında Johns Hopkins Üniversitesi'nden Tıp Fakültesi'nden Dekan Yardımcısı Prof. Roy Charles Ziegelstein, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Höke, Hemşirelik Okulu Dekanı Yardımcısı Prof. Nancy Reynolds, Tıp Fakültesi İç Hastalıkları Bölümünden Dr. Zishan Sıddıqui yöneticilerimizi ziyaret etti. Johns Hopkins Üniversitesi akademisyenleri, üniversitemizde ders vermenin yanı sıra Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu ile de görüşme gerçekleştirdi. Rektörümüz ve Johns Hopkins Üniversitesi akademisyenleri, üniversitemizin sağlık konusunda yapacağı yeniliklerle ilgili fikir alışverişinde bulundu. Tıbbi müfredatın geliştirilmesi konusunda üniversitemize danışmanlık sağlayan Johns Hopkins Üniversitesi öğretin görevlileri üniversitemizin sağlık bilimleri alanında gelişmesine katkı sunuyor.

 Johns Hopkins Üniversitesi'nden akademisyenler, üniversitemizde gerçekleşen “Hemşirelik Eğitim Programının Başarısını Değerlendirmede Bir Yol: Mezuniyet Sınavı Sempozyumu" ve “Nöroloji Semineri"ne katıldı. 
​​

Hemşirelik Eğitim Programı hakkında sempozyum düzenlendi!

Bezmialem Vakıf Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Sürekli Eğitim Merkezi koordinesinde Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Türkinaz Aştı,  öğretim üyesi Prof. Dr. Hülya Kaya öğretim elemanları Öğr. Gör. Elif Koyuncuoğlu ve Öğr. Gör. Yasemin Kıyak'ın düzenleme kurulunda yer aldığı “Hemşirelik Eğitim Programının Başarısını Değerlendirmede Bir Yol: Mezuniyet Sınavı Sempozyumu" 18 Nisan 2024 tarihinde gerçekleşti. Alanında uzman birçok konuşmacının katıldığı sempozyumda hemşirelik eğitiminde mezuniyet sınavı ve uluslararası örnekler ele alındı.

Sempozyum açılış konuşmacılarından Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğu, Johns Hopkins Üniversitesi'nden sempozyuma katılan akademisyenlere teşekkür ederek hemşirelik mesleğinin önemine değindi. 18 Nisan'da düzenlenen sempozyumda konuşmacı olan Prof. Nancy Reynolds, Johns Hopkins Hemşirelik Okulu'ndaki uygulamalara değinerek “Johns Hopkins Üniversitesi Hemşirelik Okulu'nun misyonu, hemşirelik eğitimi, araştırma, uygulama ve hizmetteki liderlik ve mükemmeliyet aracılığıyla yerel ve küresel olarak bireylerin ve çeşitli toplulukların sağlığını iyileştirmektir" dedi.  Ulusal ve uluslararası deneyimlerin paylaşıldığı sempozyumda  Hemşirelik Eğitim Derneği Başkanı Doç. Dr. Havva Arslan Yürümezoğlu, Hemşirelik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği Başkanı Prof. Dr. Dilek Özmen, Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nadiye Özer,Hemşirelik Fakülteleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Merdiye Şendir, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilek Aygin, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Hemşirelik Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Demet İnangil, Acıbadem Üniversitesi Hemşirelik Bölümünden Öğr. Gör. Esra Sezer, Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayişe Karadağ,  Jaen Üniversitesi Hemşirelik Bölümü Doç. Dr. Christina Alvarez Garcia,  Massachusetts Üniversitesi Amherst Hemşirelik Okulundan Doç. Dr. Memnun Seven, Sydney Üniversitesi Hemşirelik ve Ebelik Okulundan Dr. Oya Gümüşkaya, ve Öğrenci Hemşireler Derneği BVÜ Hemşirelik Temsilcisi Kevser Funda Cihan konuşmalarını gerçekleştirdi.

 

Johns Hopkins Üniversitesi'nden Nöroloji Seminerine katılım

Johns Hopkins Üniversitesi ile işbirliğine devam eden Bezmialem Vakıf Üniversitesi (BVU)'da Nöroloji Semineri düzenlendi. 19 Nisan'da düzenlenen seminerde, Johns Hopkins Üniversitesi'nde öğretim görevlisi Prof. Dr. Ahmet Höke, “Nöropatik Ağrıda Genetik ve Yeni İlaç Adayları" ve “Toksik Nöropatiler" üzerine konuşma yaptı. BVU Danışman Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülşen Akman ise  “İmmün Kontrol Noktası İnhibitörlerinin Santral Sinir Sistemi Üzerine Yan Etkileri" üzerine kritik bilgiler verdi. Seminere pek çok bilim insanı ve sağlık alanında eğitim gören öğrenciler katıldı.

Johns Hopkins Üniversitesi’nden Bezmiâlem’e Kritik Ziyaret