İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Sürdürülebilir Bezmialem Paneli – II Düzenlendi 24.04.2024

Üniversitemizde, "Sürdürülebilir Bezmialem Paneli - II" bu yıl “Kurumsal Sosyal Sürdürülebilirlik"  teması ile düzenlendi.

Üniversitemizde, Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğümüz ve Sağlık Kültür ve Spor Direktörlüğümüzün birlikte gerçekleştirdiği "Sürdürülebilir Bezmialem Paneli - II", bu yıl “Kurumsal Sosyal Sürdürülebilirlik"  teması ile düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşmasıyla başlayan panelimizde Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, "İşletmelerde Sosyal Sürdürülebilirlik" başlıklı sunumu ile yer aldı. Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı ve KAGEM Koordinatörü Doç. Dr. Kerem Toker, "Değişen Paradigmalar Çerçevesinde İş Toplumu ve İnsan" başlıklı konuşmasında katılımcılara faydalı istatistikler sundu. Panelimiz, İstanbul Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi bölümü Öğr. Üyesi Doç. Dr. Pervin Bezirci'nin "Teknojiyle Buluşan Kültürel Mirasın Sürdürülebilirliği" başlıklı konuşmasıyla tamamlandı.

Üniversitelerin sürdürülebilir kalkınmada önemi büyük

“Sürdürülebilirlik kavramı sadece bir seçenek değil, bir zorunluluk haline gelmiştir" diyen Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu,  1987 BM sürdürülebilir kalkınma kararına dikkat çekerek “Sürdürülebilir kalkınmanın yaratılmasında eğitimin, özellikle yükseköğretimin liderlik rolü son derece önemlidir. Bu durum, günümüz üniversitelerinin büyüklük ve nüfus olarak küçük şehirlere benzemeleri nedeniyle ekonomi, toplum ve çevre üzerinde önemli bir etkiye sahip olmasından kaynaklanmaktadır. Üniversiteler, mevcut ve gelecekteki karar vericileri eğiterek toplumun değerlerinin şekillendiricileri olarak hareket etmektedir" dedi.

Kazancıoğlu, Bezmialem Vakıf Üniversitesi'nin de dahil olduğu THE Impact Ranking ve Greenmetric gibi sıralamaların üniversitelerin sürdürülebilir kalkınma amaçları ve sürdürülebilirlik konusunda yaptıkları çalışmalara göre değerlendirildiğini söyleyerek “Bu yüzden üniversitemizin daha iyi bir dereceye yükselmesi için sürdürülebilirlik konusundaki çalışmalara özen göstermeliyiz" ifadelerini kullandı. 

Sürdürülebilir Bezmialem Paneli – II Düzenlendi