Haberler
8 Mart’ta Kadın Kütüphaneciler Bir Araya Geldi 21.03.2022

Üniversitemiz Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü koordinesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında 'Kadın Kütüphaneciler Anlatıyor' isimli webinar yoğun katılımla gerçekleşti.

Program, Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun açılış konuşması ile başladı. Ardından kütüphanecilik alanında uzun yıllardır icra ettikleri mesleki deneyimlerini ve konu ile ilgili çeşitli istatistiki verileri paylaşan kadın kütüphane yöneticileri, yaptıkları konuşmalarla katılımcıları bilgilendirdi.

Katılımcıların sorularıyla devam eden program Tıp Fakültesi Dekan Yardımcımız Prof. Dr. Özlem Su Küçük ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi Kütüphane Direktörü Öğr. Gör. Özlem Yalçınkaya'nın kapanış konuşmalarıyla sona erdi. Programın moderatörlüğünü ise Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü Uzman Yardımcısı Serenay Baykara gerçekleştirdi. Ayrıca farkındalık oluşturmak amacıyla tüm konuşmacılarımız adına ÇEKUD derneğinden fidan bağışı yapıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'ne özel hazırlanan bu programla, kütüphanecilik mesleğindeki kadın meslektaşların bir araya gelmesi sağlanarak bir ilk gerçekleştirildi.

Etkinlik video kaydına Bezmialem Vakıf Üniversitesi Youtube kanalı üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=T7vOHTUCQ9E&t=7069s

etkinlik afişi.jpeg

8 Mart’ta Kadın Kütüphaneciler Bir Araya Geldi