Haberler
Sürdürülebilir Kalkınma için Bilim Diplomasisi Sempozyumuna Katıldık 8.07.2024

​28-29 Haziran 2024 tarihlerinde Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) ve Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliği (AASSA) iş birliği ile düzenlenen “Sürdürülebilir Kalkınma için Bilim Diplomasisi" (Science Diplomacy for Sustainable Development) başlıklı uluslararası sempozyumunda Bezmialem Vakıf Üniversitesi Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü olarak bir uluslararası bildiri ile yer aldık.

Sürdürülebilir Kalkınma için Bilim Diplomasisi Sempozyumu, dünyanın karşı karşıya olduğu zorlukların üstesinden gelmek konusunda bilim diplomasisinin gücünü keşfetmek ve kullanmak üzere bir yol haritası çıkarmak hedefiyle gerçekleştirilmiştir. Konu hakkındaki uzmanların, politika yapıcıların, diplomatların, bilim insanlarının, bölgesel kuruluş temsilcileri ve akademi dünyasından birçok farklı isimlerdeki katılımcıların sürdürülebilir kalkınma ve bilim diplomasisine yönelik bilgilerini paylaştığı bu sempozyumda, kütüphanecilik alanında bir tek biz yer alarak mesleğimizi temsil etmenin gururunu yaşadık.  

 

2 gün süren ve toplam 5 oturumda dünyanın farklı ülkelerinden 30'a yakın bilim insanının katkı sunduğu sempozyumun açılış konuşmasını the American Association for Advancement of Science Bilim Diplomasisi Merkezi'nden Dr. E. William Colglazier ve Birmingham City Üniversitesi'nden Prof. Dr. Hüseyin Şeker gerçekleştirdi. Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sibel Aksu Yıldırım selamlama konuşması yaptı.

 

Sempozyumun ikinci oturumunda BVU Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörlüğü'nden Uzman Yardımcısı Deniz ELDENİZ, Uzman Yardımcısı Meltem HAFIZMEHMETOĞLU ve Kütüphane ve Dokümantasyon Direktörü Öğr. Gör. Özlem YALÇINKAYA tarafından hazırlanan “The Role and Importance of Libraries in Science Diplomacy in the Context of Sustainable Development" başlıklı bildiri Deniz ELDENİZ tarafından İngilizce olarak sunulmuştur. Sürdürülebilir kalkınma ve bilim diplomasisi kütüphanecilik bağlamında incelenmiştir. Sunum, sürdürülebilirlik ve bilim diplomasisi alanına farklı bir bakış açısı getirdiği için sempozyum kurulu ve katılımcılar tarafından büyük beğeni almıştır.

 

Düzenlenen sempozyum hakkında TÜBA tarafından hazırlanan web haberini ve özet kitabını incelemek için tıklayınız.

Sempozyumu düzenleyen Türkiye Bilimler Akademisi ve Asya Bilim Akademileri ve Toplulukları Birliğine teşekkürlerimizi sunarız.

 


Sürdürülebilir Kalkınma için Bilim Diplomasisi Sempozyumuna Katıldık