Haberler
Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Covid-19 Pandemisinde Toplum Ruh Sağlığı 21.12.2020

​Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri kapsamında 21 Aralık 2020 tarihinde 'Covid-19 Pandemisinde Toplum Ruh Sağlığı' konulu etkinlik online olarak gerçekleştirilmiştir.

Hemşirelik Bölümü akademisyenimiz Sayın Öğr. Gör. Nareg DOĞAN, Covid-19 pandemisinin toplum ruh sağlığı üstündeki etkilerini anlatmaya pandemilerin geçmişinden bahsederek başlamıştır.

Sayın DOĞAN, Covid-19 pandemisinde bireylerin korku, anksiyete, yas süreci, başkasının damgalama veya başkası tarafından damgalanma yaşayabileceklerini belirtmiştir. Bireylerin yaşadıkları bu duygulara ve durumlara uyum/oryantasyon sağlamaya çalışarak dayanıklılıklarını artırabileceklerini, bu süreçte yaşananların toplumsal olduğunun kavranmasıyla da baş etme becerilerinin daha etkin kullanılabileceğini açıklamıştır. Covid-19 pandemisinde ve öncesinde ülkelerin incinebilir grupları (yaşlı, çocuk, engelli bireyler vb.) ve tüm bireyleri psikososyal olarak destekleyecek hatlar oluşturduğunu, ülkemizde de bu süreçte destek almak isteyen bireylerin ulaşabilecekleri online hatlar oluşturulduğunu aktararak konuşmasını tamamlamıştır.

Etkinliğe bölümümüz akademisyenleri ve öğrencileri dışında öğrencilerimizin diğer üniversitelerde okuyan hemşirelik öğrencisi akranları da katılım sağlamıştır. Konuşmaların ardından soruları yanıtlayan Sayın DOĞAN' a, Hemşirelik Bölüm Başkanı Sayın Prof. Dr. Türkinaz AŞTI ve Sayın Dr. Öğr. Üyesi Özcan ERDOĞAN teşekkürlerini ve sağlık temennilerini sunarak etkinliği sonlandırmıştır.


Hemşirelikte Bilim ve Kariyer Günleri: Covid-19 Pandemisinde Toplum Ruh Sağlığı