İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Bilim İnsanlarımız 10 Bin Hızlı Tanı Kiti Üretecek 31.03.2020

İlk olarak Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan, tüm dünyada ve ülkemizde de önemli etkileri görülen Yeni Koronavirüs (COVID-19) Pandemisi için Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanemizde yürütülen mücadelenin yanı sıra bilimsel ve akademik projelere de hız verildi. Bezmialem Vakıf Üniversitesi akademisyenlerimizin de yer aldığı bilim insanlarından oluşan bir ekip tarafından hızlı tanı kiti geliştirmek için çalışmalara başlandı.

27 Mart 2020 tarihinde Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun öncülüğünde ve Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Teknoloji ve Transfer Ofisi'nin yürütümünde 'COVID-19 Salgının Önlenmesi, Tanı ve Tedavi Yaklaşımları Çevrimiçi Bilgi Günü ve Ortak Arama Toplantısı' gerçekleştirildi. Bu gün kapsamında COVID-19 Salgınının Önlenmesi, Tanı ve Tedavi Yaklaşımları ile ilgili öneri proje sunumları ve fikir alışverişi yapıldı.

Bilgi gününde sunumu yapılan hızlı tanı kiti için Bezmialem Vakıf Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, İstanbul Gelişim Üniversitesi, Diamega Biotechnology'den oluşan ekip çalışmalara başladı.

Hızlı tarama kiti oluşturacak ekipte; Prof. Dr. Işıl Kurnaz, Prof. Dr. Damla Arısan, Doç. Dr. Atilla Akdemir, Doç.Dr. Serap Derman, Doç. Dr. Seda Nur Topkaya, Doç. Dr. Sadullah Öztürk, Dr. Öğr.Üyesi Özcan Erdoğan, Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Özbil, Dr. Arif Engin Çetin, Çağrı Faydacı ve Saddam Heyderov görev alıyor. Ne kadar enfekte olmuş hasta tespit edilirse salgının önüne o kadar hızlı geçilebileceğinin altını çizen ekip, ilk etapta 10 bin hızlı tanı kiti oluşturmayı hedefliyor.​

​​

Bilim İnsanlarımız 10 Bin Hızlı Tanı Kiti Üretecek