İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
72 Öğretim Üyemiz AD Bilimsel Endeksi’nde Yer Aldı 4.11.2022

Üniversitemizin tam 72 öğretim üyesi, bilim insanlarının bireysel performanslarını değerlendiren AD Bilimsel Endeksi'nin 2023 Dünya Bilim İnsanları ve Üniversiteler listesinde yer aldı. Endeks, 216 ülkedeki 19 bin 514 üniversiteden 1 milyon 98 bin 330 bilim insanını değerlendiriyor.

Üniversitemizde çeşitli anabilim dallarında görev yapan toplam 72 akademisyenimiz, küresel ölçekte bilim insanlarının bireysel performanslarını değerlendiren AD (Alper-Doger) Bilimsel Endeksi'nin 2023 Dünya Bilim İnsanları ve Üniversiteler listesinde yer alarak bizleri gururlandırdı. Üniversitemiz de ayrıca dünya genelinde araştırmaya alınan 19 bin 514 üniversite arasında ilk 2 bin 500'e girme başarısını gösterdi.

AD Bilimsel Endeksi Nedir?

AD Bilimsel Endeksi, dergilerin ve üniversitelerin değerlendirmelerini sağlayan diğer sistemlerden farklı olarak, bilim adamlarının bireysel olarak bilimsel performanslarına ve bilimsel üretkenliklerinin katma değerine dayalı bir sıralama ve analiz sistemi. Sistem ayrıca bağlı bilim insanlarının bilimsel özelliklerine göre kurumların sıralamasını da yapıyor.

“i10 endeksi", “H-endeksi" ve “atıf puanları" kriterlerinin toplam ve son 5 yıllık değerleri kullanılarak geliştirilen bu yeni dizinde, bu endekslerin son 5 yıllık değerinin toplam değerine oranı da kullanılıyor.

Toplam dokuz parametre kullanan "AD Bilimsel Dizini", her bir bilim insanının 12 konuya (Tarım ve Ormancılık, Sanat, Tasarım ve Mimarlık, İşletme ve Yönetim, Ekonomi ve Ekonometri, Eğitim, Mühendislik ve Teknoloji, Tarih, Felsefe, İlahiyat, Hukuk / Hukuk ve Hukuk Çalışmaları, Tıp ve Sağlık Bilimleri, Doğa Bilimleri, Sosyal Bilimler ve Diğerleri) ve 256 şube, 19 bin 500 istihdam kurumu, 216 ülke, 10 bölge (Afrika, Asya, Avrupa, Kuzey Amerika, Okyanusya , Arap Ligi, EECA, BRICS, Latin Amerika ve COMESA) ve dünya geneli kategorilerine göre sıralıyor. Böylece bilim insanları, akademik sıralamalarını elde edebiliyor ve zaman içinde sıralamadaki gelişmeleri izleyebiliyor.

Listeye Giren Akademisyenlerimiz

Bu kriterlere göre gerçekleştirilen sıralamalarda Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi akademisyenleri şu şekilde yer aldı:

Toplam H-Endeksi İlk 5: Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit, Prof. Dr. Şahabettin Selek, Prof. Dr. Orhan Özturan, Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu.

Son 5 Yıl H-Endeksi İlk 5: Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit, Doç. Dr. Pınar Soysal, Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Prof. Dr. Şahabettin Selek, Dr. Öğr. Üy. Belma Zengin Kurt.

Toplam i10 Endeksi İlk 5: Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Prof. Dr. Abdurrahman Koçyiğit, Prof. Dr. Orhan Özturan, Doç. Dr. Pınar Soysal, Prof. Dr. Alpay Alkan.

Toplam Atıf Endeksi İlk 5: Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Prof. Dr. Gülaçtı Topçu, Prof. Dr. Abdurrahim Koçyiğit, Prof. Dr. Şahabettin Selek, Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu.

Listeye giren diğer akademisyenlerimizin isimleri için tıklayınız.​


72 Öğretim Üyemiz AD Bilimsel Endeksi’nde Yer Aldı