İLETİŞİM ENGLISH Ara ARA
Haberler
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Töreni ger.. 4.12.2023

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Töreni gerçekleştirildi

Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Giydirme Töreni, 1 Aralık 2023 Cuma günü gerçekleştirildi.

Üniversitemizin Abdülhamit Han Oditoryumu'nda yer alan Erich Frank Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törene Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güven Çetin, Genel Sekreterimiz Dr. Zeynep Görmezoğlu, Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen, akademisyenlerimiz, velilerimiz ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve üniversitemizin tanıtım filminin izlenmesiyle başlayan tören, Yüksekokul Öğrenci Temsilcisi Kübra Pelvan, SHMYO Müdürümüz Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen ve Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu'nun konuşmalarıyla devam etti.

Prof. Dr. Kazancıoğlu: “ 'Ara' değil 'aranan' eleman olacaklar"

Rektörümüz Prof. Dr. Rümeyza Kazancıoğlu, sağlık hizmetlerinin sadece doktor, eczacı veya diş hekimi ile verilmesi son derece zor olan bir hizmet türü olduğuna dikkat çekerek başladığı konuşmasında, “Sağlık hizmetleri, çeşitli başka mesleklerle desteklenme ihtiyacı hisseder. İşte Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuz bunun için çalışmaktadır. Sağlık hizmetlerinin tam, eksiksiz ve etkili bir şekilde yerine getirilmesi için yetişecek olan öğrencilerimiz, “'ara değil 'aranan' eleman" olmak için bugün buradalar. Onlar, insanın en değerli varlığı olan yaşamını korumak için en güçlü eğitimi görecekler, mükemmel birer sağlık neferi olarak yetişecekler ve insanlığa onurla hizmet edeceklerdir" ifadelerini kullandı. Ardından ailelere hitap eden Prof. Dr. Kazancıoğlu, “Uzun uğraşlar ve yorucu bir sınav maratonunun sonucunda hedefine ulaşmış olan gençlerimizin her zaman yanında oldunuz. Çocuklarınız, ilkokuldan bugüne kadar, sizlerin sonsuz desteğini ve emeklerini arkalarında hissederek bugünlere geldiler. Bu nedenle öğrencilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz" dedi. Prof. Dr. Kazancıoğlu daha sonra öğrencilere hitap ederek “Birazdan üstünüze giyeceğiniz beyaz önlükleriniz gibi kendi hayatınızda beyaz bir sayfa açıyorsunuz. Bu sayfayı en güzel şekilde doldurmanızı temenni ediyorum. Gerek öğrencilik gerekse de meslek hayatınız boyunca vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerine erişimi için en büyük desteği ve uğraşı veren, 'ara' değil 'aranan' eleman olan nitelikli sağlık personelleri olacaksınız. Bu süreçte, milli ve insani değerleri, ülkemizin toplumsal refahına ve sağlık alanındaki gelişimine katkıda bulunduğunuz gerçeğini aklınızdan çıkarmadan hareket etmenizi diliyorum. Beyaz önlüklerinizi layıkıyla taşıyacağınıza inancımız tamdır" ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Prof. Dr. Gepdiremen: “Evlatlarınızın yanında olunuz"

SHMYO Müdürümüz Prof. Dr. Ali Akçahan Gepdiremen, Meslek Yüksekokulumuzun tanıtımına geniş yer verdiği konuşmasında öğrenci ailelerine seslenerek, “Ülkemiz ve dünyamız tarihin her döneminde afet, salgın ve savaş gibi olumsuzluklarla karşı karşıya kalmıştır. İşte sağlık çalışanları, bu olaylarda, din, dil, ırk ve cinsiyet ayrımı gözetmeksizin, insanlara hizmet aşkıyla, kendi canlarını dahi hiçe sayarak görev yapmışlardır. Böylesine meşakkatli bir mesleği tercih eden evlatlarınızı desteklediğiniz için sizleri tebrik ediyorum. Çocuklarımız gelecekte bu koşullarda görev yaparken de onların yanında olmanızı hassaten rica ediyorum" ifadelerini kullandı.​

Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulumuzun 2023-2024 Akademik Yılı Beyaz Önlük Töreni ger..